ביום ראשון הקרוב, ישוב מרבית המשק לפעילות מלאה, לרבות הקניונים ברחבי הארץ, המסחר וחלק ממערכת החינוך. האם צעד זה עשוי להעלות שוב את שיעור התחלואה, שהתייצב בשבועות האחרונים? פרופ' גבי ברבש, לשעבר מנכ"ל משרד הבריאות, שוחח עם ניסים משעל והביע את דעתו על ההחלטה.
מבצע החיסונים ממשיך במרץ, וכ-4 מיליון אזרחים התחסנו במנת החיסון הראשונה. פרופ' גבי ברבש הביע את חששו לקראת פתיחת המשק בשבוע הבא: "אני חושב שמדינת ישראל או ההנהגה שלה לוקחת הימור כשהיא בונה על החיסונים ויוצאת מהסגר במספרים כאלה. . האם ננצח, כך שהחיסון באמת יגן עלינו בצורה כזאת שלא נסבול כתוצאה מהפתיחה מתחלואה שאולי תעלה, ואולי ווריאנטים חדשים שיתפתחו תוך כדי התחלואה? העתיד יגיד".
בהמשך דבריו, הוסיף: "הייתי עושה אחרת ביציאה משני הסגרים הקודמים. השאיפה שלי תמיד הייתה להגיע לעשרות מקרים, ושליטה על אש קטנה, כמו שעושים בניו זילנד ובאוסטרליה, יש לנו את כל היכולות לזה ואנחנו לא שם". פרופ' ברבש טען כי "אנחנו תקועים בתפיסה הציבורית שהחיסון הוא חזות הכול. לא נוכל לצאת לדרור גם עם החיסונים, בלי שהתחלואה תרד. הווירוס הזה לא הולך מפה, הוא נשאר ותמיד יהיו גם כאן וגם בעולם כיסי הדבקה שיחייבו התנהגות שונה וחיסונים". לכן, הוסיף כי לדעתו "נצטרך להתחסן אחת לכמה זמן".
כמו כן, התייחס לחג הפורים המתקרב, ולאפשרות שיהיו התקהלויות המוניות בניגוד להנחיות, ואמר: "לממשלה אין שליטה בחרדים, הם עושים מה שהם חושבים לנכון. לגבי כולנו, אני הייתי נזהר ממסיבות פורים וממקומות בהם אנחנו יחד עם הרבה מאוד אנשים. אני מוטרד מזה שיש פה ווריאנט דרום אפריקני, ואם ניתן לו את הכר של התחלואה במסיבות כאלה, והוא מדביק מאוד כמו הזן הבריטי, הוא ישתלט פה ויהיה לנו קשה להשתלט עליו אחר כך".
המלצתך, לא ללכת לקריאת מגילה בבית הכנסת?
"תלוי בתנאים, אם אנשים מחוסנים באים לשם בתו ירוק ואם המרחק נשמר - אפשר ללכת. אם לא? לא".
עריכה: עופרי גליכמן