ראש הממשלה בנימין נתניהו הציג אתמול (ד') יחד עם שר הבריאות, השר לביטחון פנים, המפכ"ל ובכירים נוספים תוכנית של 5 שלבים ליציאה מהסגר השלישי. נתניהו קבע את היעד לפתיחה מלאה של המשק ל-5 באפריל, אך עדיין רב הנסתר על הגלוי. יו"ר ועדת החינוך לשעבר רם שפע (העבודה) הגיב לדברים.
במהלך שנת הקורונה הוצגו בפנינו מספר תוכניות למיגור התפשטות הקורונה, ובכל פעם הנגיף הצליח לתעתע ולשנות את כללי המשחק. האם הפעם התוכנית תצליח, וב-4 באפריל נוכל לחזור לשגרה? רם שפע הביע הסתייגות: "אני מאוד אשמח שהמשק ייפתח, אני בעיקר אשמח שאחרי חודשים רבים של דאגה וניסיונות לזעוק את זעקת הילדים סופסוף הם יחזרו לבתי הספר, אני חושב שנעשה להם עוול אדיר בחודשים האחרונים. בוא נראה אם הדבר הזה יקרה, כי הרבה פעמים שמענו שמדברים על זה, וזה לא קורה".
מנגד, מאז החלה הממשלה בצעדי הפתיחה, מסתמנת מגמת עלייה במדדי התחלואה. שפע הסביר: "ברור שבכל צעד, שכל מדינה עושה לפתיחה – התחלואה עולה. כמדינה צריך לקבל החלטות באיזון בין הבריאות הפיזית, לכלכלה, החברה והבריאות הנפשית. בעיניי המחיר הנפשי שהילדים שלנו הולכים לשלם בשנים הקרובות קדימה הוא הרבה יותר מדי גבוה. אני חושב שזה לא אחד או אפס, היו הרבה מאוד דרכים יצירתיות שהצעתי וגם ראשי הרשויות ומנהלי בתי הספר הציעו, ומשרד הבריאות התעסק אך ורק בבריאות הפיזית, בעיניי המחיר כבד מדי".
בהמשך התייחס שפע לסוגיית אבתיסאם מראענה, מספר 7 ברשימת העבודה: "אני חושב שהסיפור המשמעותי פה הוא איך בעיקר המחנה שלנו, כולנו, וגם התקשורת, מיד מזדעקת על האמירות באמת קשות שהיו לאבתיסאם לפני עשור, אבל כשאיתמר בן גביר מוציא סרטון, אנחנו לא מתעסקים בעובדה שהיטלר הופיע בסרטון? תשאלו את עצמכם, למה לא כל מדינת ישראל הזדעקה? למה זה?"
עוד הוסיף: "אנחנו צריכים לשאול את עצמנו למה אנחנו תמיד הולכים אחורה ולא עומדים זקוף? לא יודעים לתקוף את העובדה שיש מפלגה בישראל שמשתמשת בהיטלר. אבתיסאם החליטה להגיע למפלגה ציונית, פטריוטית, שערכיה ברורים".
עריכה: עופרי גליכמן