אמש (א') הודיע ראש הממשלה בנימין נתניהו, כי לנוכח הפערים הלימודיים החריפים אותם ספגו תלמידי ישראל במהלך תקופת הקורונה, שנת הלימודים עתידה להתארך בחודש, כלומר עד סוף חודש יולי. ההחלטה, אם כן, לוותה בביקורת חריפה מצמרת עובדי ההוראה, ביניהם מזכ"לית הסתדרות המורים יפה בן דוד, שהבהירה ששנת הלימודים תתקיים כסדרה ותסתיים בחודש יוני כמתוכנן.
כתבת החינוך יעל אודם ('חדשות 12') הביאה פרטים נוספים על הודעתו של נתניהו. לשיחה הצטרף יו"ר ארגון המורים רן ארז, ששוחח עם גולן יוכפז וענת דוידוב ב־103fm והביע את דעתו על המהלך: "אנחנו בדרך כלל לא סוגרים דברים בעל פה אלא סוגרים הסכמים קיבוציים בכתב, ובהסכם הקיבוצי שעליו נחתום יהיה כתוב מה יקבל כל מורה שיסכים, זו לא תהיה חובה, ללמד בחודש יולי. נצפה שהמורים שיסכימו יקבלו לפחות משכורת חודשית כולל תנאים סוציאליים. אין לי ספק שראש הממשלה ושר האוצר יעשו מאמץ להסכים לכך, כי מדובר במתנה מאוד גדולה שנותנים לתלמידים, להורים ולמורים שנמצאים גם הם במצב כלכלי לא כל כך סביר.
עוד הוסיף, כי: "בחינוך העל יסודי, צריך לקחת בחשבון שעבדנו ברצף יום יום ב'זום' בצורה אינטנסיבית, הכנו תלמידים לבגרות ולא התבטלנו. בכל זאת נוצרו פערים, כי הלימוד ב'זום' פחות אפקטיבי מלימוד פרונטלי, לכן על פי שיקול דעתו המקצועי של המורה, אם הוא ירגיש שהתלמידים זקוקים לתוספת שעות לימוד והוא ירצה בכך, אז הוא יעבוד. שנת הלימודים תסתיים ב־20 ליוני, לאחר מכן יהיו מספר בחינות בגרות ומי שרוצה לעבוד אחריהן, יעשה זאת".
עריכה: מיכל קדוש