אודי סגל וענת דוידוב

מנכ"ל משרד הבריאות: סגר נוסף לא יורד מהפרק

16330

פרופ' חזי לוי גיבה את ההחלטה ליישום פעימה נוספת בהסרת ההגבלות, אבל הודה: "זה מעורר חשש" • הוסיף: "אני מקווה שלא נצטרך לסגת אחורה לקראת פסח"


חדשות טובות למחלימים מנגיף קורונה: משרד הבריאות הודיע אמש (ב') כי המדינה תחל לחסן נגד הנגיף גם ישראלים שחלו במחלה והחלימו, זאת בתנאי שהמחלימים מעל גיל 16, ולאחר שחלפו שלושה חודשים מיום החלמתם. לצד הבשורה המשמחת, אתמול אף אישרה הממשלה כי כיתות ז'-י' ישובו אל ספסלי הלימודים בשבוע הבא בערים ירוקות וצהובות, וכך גם מסעדות, מלונות וגני אירועים.

פרופ' חזי לוי, מנכ"ל משרד הבריאות, הביע את דעתו על ההחלטה להתקדם בהקלות הסגר, חרף מקדם ההדבקה שממשיך לעלות. לדעתו, "צריך לנקוט במשנה זהירות. אנחנו מקווים שלא נצטרך ברבות הימים ללכת אחורה, משום שאנחנו יודעים מה קרה בחג הפורים, ואת זה אנחנו נראה בעוד 10 ימים - שבועיים. אני מקווה שהמציאות לא תטפח על פנינו ונצטרך לסגת אחורה לקראת פסח אם התחלואה תהיה כזאת שתלך ותעלה ותרוץ".

הוא התייחס לישיבת הממשלה שהתקיימה אתמול, ואשר פוצצה על ידי יו"ר כחול לבן בני גנץ, בטענה כי 'מתנגחים בפקידים'. במהלך הישיבה התעקש הפרויקטור פרופ' נחמן אש כי יש לפעול בזהירות, נוכח העלייה המטרידה במקדם ההדבקה. לוי הסביר כי הפעימה השלישית תוכננה מראש ל-7 במארס, וכי "עשינו דיונים, ראינו אם זה נכון או לא נכון. סך הכול הירידה, כפי שנראתה, נבלמה. מקדם ההדבקה נמצא על 1, להגיד שנוח לי עם זה שהכול נפתח עם מקדם תחלואה 1? זה מעורר חשש ללא ספק".

פרופ' לוי הביא את עמדת משרד הבריאות באשר למחדל נתב"ג, והביע חשש מפתיחה מוחלטת: "אנחנו חושבים שצריך לבודד את הבאים. מנגנון הבידוד לא פשוט, אנשים לא חפצים ללכת למלוניות ורוצים להיות יותר בבתים. גם שם, אם לא מקיימים את חובת הבידוד הדבר יכול להביא למוטציות או להדבקה. אנחנו במקום שעדיין צריכים להיות זהירים ולאכוף את חובת הבידוד בכל דרך. אנחנו מתקדמים בהיבט החקיקה וברכש של צמידים חדשים".

באשר לטענות כי ההחלטות נגועות בפויליטיזציה, אמר: "ללא ספק יושבים ומקבלים את ההחלטות שרים שכל אחד מייצג גם את ענייניו, וגם את המשרד עליו הוא מופקד. יכול להיות שדברים באים גם מתוך אג'נדה או מחשבה פוליטית גם". כמו כן, הודה כי "סגר רביעי לא יורד מהפרק".

מבצע החיסונים ממשיך במרץ

בהמשך, פרופ' לוי עדכן במבצע החיסונים המוצלח: "כרגע מחוסנים יותר מ-4.5 מיליון בחיסון הראשון, ו-3.5 מיליון בחיסון השני. אנחנו עדיין לא נמצאים בחסינות עדר, לא יכולים לומר שאנשים לא יידבקו. יש לנו רק כעשרים-שלושים אחוז מהצעירים מאוד שמחוסנים, רק 60 אחוז מבני ה-40 שמחוסנים. מי שנדבק והוא מחוסן נדבק יותר קל, אנחנו מקווים. אבל אנחנו רואים שהתחלואה בקרב צעירים לא קלה כפי שסברנו בעבר ועדיין יכולה להיות קשה. עדיין יש רבים שאינם מחוסנים ולכן אנחנו ממשיכים לחסן במרץ".

משרד הבריאות החליט לחסן במנה אחת מחלימים מקורונה, לוי הסביר: "העדיפות שלנו הייתה לחסן את אלו שלא התחסנו כלל. משראינו שמבצע החיסונים ואספקת החיסונים יספיקו גם למחלימים, החלטנו לממש את החשיבה הזאת. לכן אנחנו מתחילים מיד". מקדם ההדבקה עולה, אך מספר החולים קשה יורד, וכך גם המבוגרים שחולים. למרות זאת, מנכ"ל משרד הבריאות הדגיש: "עדיין צריך לעקוב אחרי ה-R, נכון שמספר החולים קשה ירד, והוא תחת 800, היינו כבר על 1,200 בשיא הגל השלישי. מספר המונשמים על 240, ללא ספק נתונים מעודדים. אבל בכל זאת לא להתעלם".

20 אחוז מצוותי הבריאות בבתי החולים מסרבים להתחסן, פרופ' לוי לא הצליח להסביר מדוע: "זה מספר שאני מכיר. קשה להסביר דברים שאני לא מזדהה איתם ולא מקבל אותם. אני חושב שהדבר מסוכן כיוון שהם מטפלים בחולים, נכנסים למחלקות קורונה ואינם מחוסנים. הדבר מגביר את הסכנה לחייהם". הוא עדכן: "קבענו שלגבי עובדים חדשים חיסון הקורונה הוא הכרח, בדיוק כמו חיסונים אחרת. קבענו שנשתדל שכל אנשי הרפואה שאינם מחוסנים לא ישהו בקרבת חולים - הם לא ישובצו במחלקות קורונה".

               

עריכה: עופרי גליכמן

02/03/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


פרופ' חזי לוי
פרופ' חזי לוי  |  צילום: דוד כהן/פלאש90
Paris