ביום ראשון הקרוב, נזכה לראות לאחר תקופת זמן לא מבוטלת את בתי הקפה והמסעדות פתוחים לקהל הרחב, עמם אולמות האירועים ובתי המלון שינסו להתרגל שוב לשגרה, ותלמידי כיתות ז'-י' שישובו אף הם לספסלי הלימודים. האם נוכח מקדם ההדבקה שהחל במגמת עלייה במהלך הימים האחרונים, אנו עלולים לשוב לסגר נוסף וכואב במיוחד בעקבות הפתיחה הנרחבת?
נשיא המרכז הרפואי שערי צדק, פרופ' יונתן הלוי, שוחח עם ניסים משעל וגיא פלג ב־103fm והביע את דעתו על הדברים: "מקדם ההדבקה חשוב מאוד, אך הוא ממש לא חזות הכל, בעיקר ככל שחלק גדול יותר מהאוכלוסייה מתחסן. מדד הרבה יותר חשוב הוא מספר החולים הקשים המצוי, בירידה, אפילו בירידה מרשימה גם אם מתונה יותר ממה שציפינו. הייתי שמח אם הפתיחה הייתה יותר הדרגתית, אך קשה לקרוא לכך שיגעון אחרי שילדים בחטיבות הביניים כלואים שנה בבית".
עוד הוסיף, כי: "אם ההחלטה נגועה בפוליטיקה או לא, זה לא לי להחליט. אני טוען שהאפוקליפסה שמנבאים לנו לא תתרחש. זה שייכנסו לארץ ותהיה עלייה בתחלואה זה ברור, ככל שאחוז גבוה יותר מתחסן ורק הצעירים מאוד מתחת לגיל 16 לא מתחסנים, הסיכוי לתחלואה קשה לא קיים. גם עם הפתיחה הכל כך מסיבית הזו וגם אם היא לקראת הבחירות ומוגזמת בעיניי, אי אפשר לתאר אותה כאפוקליפטית".
האם תחזיות האימים הן אכן סערה בכוס תה, והגיע הזמן לפתוח את המשק על אף ההשלכות הבריאותיות המובנות מאליהן שיהיו למהלך? פרופ' הלוי השיב: "מתחילת המגפה, משרד הבריאות מציג קו מאוד נוקשה מאוד, אפילו גובל באפוקליפסה ויכול להיות שאילולא כך היינו אולי במקום יותר גרוע, אך אני חושב שהפניקה שהכל ירד לטמיון וכך גם תוכנית החיסונים היא מאוד מוגזמת. החשש מוצדק גם אם מוגזם לפי דעתי, ויש דרך אחרת לטפל בזה, בין היתר באמצעות בקרה על הנכנסים לישראל".
בסיום דבריו, העריך פרופ' יונתן הלוי, נשיא המרכז הרפואי שערי צדק: "הייתי רוצה שאנשים ילכו לבידוד, שתהיה יותר משמעת ושהצמיד האלקטרוני אולי ישלוט ויאפשר פיקוח על הדבר הזה, אף יהיו חורים ותהיה עלייה בתחלואה. היעילות במניעת תחלואה קשה ומוות היא אדירה".
עריכה: מיכל קדוש