יום אחרי הבחירות לראשות הממשלה, תמונת המצב לגבי מפת המנדטים ממשיכה להתבהר וטרם הגיעו הקולות מהמעטפות הכפולות. האם אותם קולות יכולים להשפיע על המאזן הפוליטי ואף להכריע את הכף, או שמא מדינת ישראל בדרכה למערכת בחירות חמישית? מנו גבע ממכון מדגם הביע דעתו על השפעתם של הקולות שטרם נספרו על חלוקת המנדטים, ובהמשך התייחס גם לפערים בין מדגמי הבחירות הסופיים לבין תוצאות האמת.
בפתח הראיון התעניין בן כספית אם מבחינת 3 הסוקרים ערב המדגם הוכרז בהצלחה. מנו גבע הסביר על המורכבות הרבה שהתלוותה למדגם בשל גורמי אי הוודאות השונים, שאותם צפו מראש, אך הדגיש: "זה עוד לא נגמר, לפי ועדת הבחירות יש עוד 450 אלף קולות לספור, שזה שווה עוד 11 מנדטים". רוני בר-און ביקש לנסות לקבל הערכה על תזוזות צפויות בגושים, אך גבע סרב להמר או להתנבא. עם זאת, אמר כי אפשר לשער מה יעלה בגורל המנדטים הנותרים לפי האוכלוסיות שטרם נספרו קולותיהם: "יש את הקשישים בבתי אבות, שאמור להיות אצלם אחוז הצבעה מאוד גבוה כי מנגישים להם את הקלפי. בנוסף, יש את עובדי ועדת הבחירות המרכזית שמונים עשרות אלפי אנשים, יש חיילים, יש נכים ואלפים בודדים של החולים והמבודדים".
אריה אלדד התייחס לכך שהטעויות הגדולות ביותר בסקרים התגלו במגזר הערבי, ותהה אם נעשתה טעות בבחירת קלפיות המדגם. על כך השיב גבע: "אחרי שהמשותפת התפצלה נעשה קשה מאוד לדגום את המגזר, יש מה לשפר ונחשוב על זה שוב", והסביר: "קיבלנו 11 מנדטים של החברה הערבית, השינוי לעומת ההערכות הוא על חשבון המשותפת וזה לא ישנה את המאזן".
גם מספר המנדטים הגבוה שקיבלה מפלגת כחול לבן היה הפתעה גדולה, לכן ביקש כספית את התייחסותו של גבע: "כל הסוקרים בשבועות האחרונים נתנו לגנץ 4-5 מנדטים, והתפיסה המקובלת הייתה שמדובר בליכודניקים שתולים שמשקרים ואומרים שיצביעו לגנץ". מנו גבע הסביר, "צריך לקחת בחשבון שחלק מההצבעה למפלגות האלה הייתה אסטרטגית, ובהצבעה כזאת אף אחד לא יודע איך זה יגמר", וטען שהוא עצמו לא הופתע מהתמיכה בגנץ אך לא יכול היה לפרסם את הנתונים טרם המדגם הרשמי.
לכל העדכונים, הפרשנויות והתוכניות המלאות של בחירות 2021 ב־103fm לחצו כאן.