לרוב הם משדרים במקביל ברשתות נפרדות, אך יום הזיכרון לשואה ולגבורה הוא הזדמנות לזכור ולא לשכוח כל סיפור, ובוודאי את זה של העיתונאי והמגיש הוותיק אריה גולן. בשנת 2021 שוחחו ניסים משעל וגיא פלג עם שדר 'כאן רשת ב'', אשר סיפר על החיפושים אחר אחותו שנעלמה לאחר המלחמה, ושיתף בזיכרונות של משפחתו.
גולן, בן לניצולי שואה, במשך שנים ארוכות כלל לא ידע על קיומה של אחותו. "אמי סיפרה לי שהייתה לאבא שלי משפחה לפני השואה, אבי לא אמר על זה מילה אחת, עד יומו האחרון. אחי מרדכי כשיצא לפנסיה התחיל לחפור באינטרנט והצליח להשיג את תעודת הלידה שלה מפולין. אז נודע לנו מה היה שמה של אשתו הראשונה, טובה, והבת הבכורה שלו, דבורה".
הוא הוסיף: "אבי מסר את הילדה הקטנה שלו, דבורה, למשפחה קתולית־פולנית והוא נתן להם את כל מה שהיה לו כדי שישמרו על הילדה. הייתה לו חנות, הוא מסר להם סחורות וכסף וביקש שישמרו על דבורה הקטנה. כשנגמרה המלחמה ואבא שלי יצא, הוא הסתתר ביערות 3 שנים במחבוא ביער, הוא חזר למשפחה ולא מצא אותה, וחיפש וחיפש. המסקנה שלו הייתה שברגע שהוא מסר את הילדה והכסף והכול, הם מסרו אותה לגרמנים או למשטרה הפולנית, נפטרו ממנה".
גולן שיתף: "אני ממשיך לחפש אותה, ממשיך לחלום. יש לי מן מחשבות שאני מסתובב ברחובות של ורשה, או בדרך נס אני פוגש מישהו שאומר לי 'היא שרדה, היא ניצלה'".
אביו של גולן, התחבא 3 שנים ביערות על מנת לשרוד, ואימו הייתה במחנה עבודה בפולין. שניהם ממשפחות חרדיות, אך לאחר המלחמה איבדו את אמונתם. "חוסר אמונה מוחלט גם באלוהים וגם באדם. ביום כיפור הם לא צמו כי הם אמרו 'אנחנו צמנו 6 שנים, היה לנו מספיק'. היה להם כעס גדול, אכזבה שאי אפשר לתאר אותה. אבא שלי אמר 'איפה היה אלוהים? רצחו 6 מיליונים, מיליון ילדים. אלוהים לא היה שם'". הוא ציין כי "בימים הרגילים זה היה בית ממש בסדר, לא הייתה עננה שחורה שמרחפת כל הזמן, הייתה הרבה אהבה ושמחה בבית; הייתה קצת אגירה של מזון, גם אצלי - דור שני זה לא סתם ביטוי, זה עובר".
גיא פלג שיתף: "רוב משפחתו של סבי נספתה בשואה, הוא בא מבית חרדי ורגע לפני מותו הוא ביקש מאבא שלי 'אל תגיד עליי קדיש'. עד כדי כך הקרע מהדת, מתוקף הזעזוע, והכפירה באלוהים על רקע מאורעות השואה". כמו כן, ציין כי אביו שינה את שם משפחתו, השם ששרד את השואה והדבר גרם לו לתהות כיצד הגיב לכך סבו שנלחם למען המשך קיום השם.
אריה גולן גם עברת את שמו לפני שנים רבות, מליאון סקורניק, אך כיום הוא מביע חרטה עמוקה על כך: "אני ממש מצטער על זה, אני חושב שזו הייתה טעות איומה, פשע. זה היה פשע להחליף את השם, לא פחות מזה. היה אסור. אחי נשאר עם השם, לפחות השם נשאר".
עריכה: עופרי גליכמן