הדס אלעד מנהלת פרויקט 'זיכרון טעמים' סיפרה על הפרויקט שהוא בעצם ספר מתכונים שמאגד בתוכו זכרונות וטעמים של 35 משפחות מקהילת השכול. "את הספר יצרו יחד צעירים ממלגת מפעל הפיס עם ילדים בפרויקט 'פרח' שנפגשו עם משפחות שכולות ושמעו מהם את הסיפורים של הנופלים, לא דרך סיפורי הקרב אלא איך הם היו בחיים. אין דבר יותר מעורר זיכרון מאוכל של בית ואוכל של אמא. הצעירים הגיעו לבתים ונפגשו עם המשפחות מספר פעמים וכתבו את המתכונים, וזה הסיפור של הספר", שיתפה.