גללים ללא הפסקה

כל הרחובות כבר ריקים... פרט לצואת הכלבים • דובר עיריית ת"א איתן שוורץ על הנתון המסריח: "כחצי טון של גללי כלבים לא נאספים"


בישראל חלה חובת איסוף צואת כלבים במקום ציבורי, אך נדמה שחלק מתושבי תל אביב־יפו פשוט מתעלמים מהחוק. לאחרונה, צצה תופעה מטרידה ומסריחה בעיר, תופעת אי איסוף צואת כלבים. על פי בדיקה שערכה עיריית תל אביב, כחצי טון צואת כלבים לא נאסף מדי חודש. על הנתון המטריד שוחחו גולן יוכפז וענת דוידוב עם איתן שוורץ, דובר עיריית תל אביב.

איתן שוורץ התייחס לקמפיין האגרסיבי שמריצה העירייה, בעקבות התופעה הקשה: "הקמפיין עורר המון רעש והמון רעש שלילי. הרבה אנשים נגעלים מהקמפיין שהעלנו", אמר. הקמפיין מציג תמונה גרפית למדי של התופעה, עם הכיתוב: '2 אחוז מבעלי הכלבים מחרבנים לנו את העיר'. שוורץ הסביר: "אנחנו לא הולכים יותר על הקמפיינים החמודים, לא. החלטנו לשים את זה בפנים, להגיד לאנשים 'זו התופעה, היא איומה ונוראה'. לצד תמרוץ התנהגות חיובית, אכיפה וסיירות".

הוא הרחיב על הבדיקה שערכה העירייה, בה התגלה הנתון המזעזע: "אנחנו יודעים כמה אנחנו אוספים, ומשערים על בסיס סטטיסטיקות קודמות שעל כל אחד שאוספים, יש 5-4 גללים שלא אוספים. בסופו של דבר, מדובר בכ־500 קילו בחודש של גללי כלבים שאנשים לא אוספים". כמו כן, הוא עדכן כי "ניסינו לעשות 'פרופיילינג', לגלות מי האדם המרושע שלא אוסף אחרי הכלב. אנחנו מכירים את חלקם".

את התופעה האיומה שמתרחשת בעירו הוא מייחס לתקופת הקורונה: "בכול הערים בעולם הקורונה הגבירה את התופעה המכוערת הזאת. בסגר אנשים פחות התביישו, כי היו לבד ברחוב. אנשים יצאו יותר עם הכלב, הרבה אנשים אימצו כלבים, הרבה אנשים נטשו את הכלבים. יכול להיות שמשהו בהתנהגות השתנה, כי לא רואים שיפור מאז החזרה לשגרה". הוא הסביר שהעירייה ערכה מיפוי של מוקדי אי האיסוף, ונמצא כי יש 3 שכונות מרכזיות. "השכונות החומות - הצפון הישן, לב העיר ופלורנטין".

           

עריכה: עופרי גליכמן

05/05/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


כלב עושה צרכים (המצולם אסף את הצרכים שעשה כלבו)
כלב עושה צרכים (המצולם אסף את הצרכים שעשה כלבו)  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Image
Paris