על אף הקרבה להפסקת האש בין ישראל לחמאס שעשויה להתקיים ביום או ביומיים הקרובים, כך על פי ההערכות, גם הבוקר (ה') חודש ירי הרקטות אל עבר יישובי עוטף עזה. לפני כשעה, ירה חמאס טיל נ"ט מצפון רצועת עזה לעבר טיולית ריקה שחנתה באזור, וכתוצאה מהירי, נפצע באורח קל לוחם צה"ל ששהה בסמוך מפגיעת רסיס. אלוף (מיל') עמוס ידלין, לשעבר ראש המכון למחקרי ביטחון לאומי שוחח עם סיון כהן ב־103fm והגיב לדברים.
עמוס ידלין התייחס לירי טיל הנ"ט אל עבר ישראל, לאחר שעות של שקט, והסביר את המשמעות של הפעולה: "כולם מבינים שאירוע לקראת סיום ולכן חמאס מנסה לתקן את מה שהוא לא הצליח לעשות. לא היה לו שום הישג צבאי משמעותי מכל מה שהוא תכנן. מבחינה צבאית הוא מובס, חמאס הפסיד בנוקאאוט, ההרס בעזה אדיר. הוא יצטרך לחשוב טוב פעם הבאה לפני שהוא יורה לירושלים".
בצה"ל הדעות חלוקות באשר להמשך המבצע, האלוף במיל' טען שעל הצבא לנהל את המערכה לפי הדירקטיבה שנתן הדרג המדיני. ההנחיה הייתה להשיג הרתעה, "אני חושב שאת זה הם עשו", אמר. לדבריו, חמאס הצליח להשיג הישג תודעתי, הוא "הצליח למצב את עצמו כגוף המשמעותי ביותר בזירה הפוליטית הפלסטינית".
ידלין סבור כי אין להמשיך במבצע 'שומר החומות', "אם ימשיך דובר צה"ל בבוקר להגיד שפגענו בדירה של מ"פ בלילה. לא שווה על זה לקחת את הסיכון שחמאס כן יפגע בסוף באזרחים או בחיילים; ושאנחנו נשתמש בחמושים שאנחנו צריכים לשמור למערכה בצפון; כדי לעשות עוד כמה ימים של מבצע צבאי, שלהערכתי, השיג היטב את מטרותיו הצבאיות".
בהמשך, התייחס למצבם של תושבי הדרום ועוטף עזה שחיים בצל הטילים שנים רבות, גם בשנים בהן הוכרזה הפסקת אש. "מדינת ישראל צריכה להעניק לתושבי הדרום הגנה כמו לתל אביב ולירושלים", אמר ידלין, וטען: "אם יצאנו למבצע על 6 רקטות לירושלים, היינו צריכים לצאת למבצע ברקטה הראשונה, בבלון הראשון".
לדעתו, ישראל קבעה כללי משחק שאפשרו לחמאס לפגוע בתושבי העוטף והדרום. "ממשלת ישראל כשלה במדיניות של המלחמה, במידה מסוימת טיפחה את החמאס, העבירה לו כסף, לא פעלה נגד ההתעצמות; העבירה חומרים לבניין עזה ושיקום עזה, שבנו את התשתית התת קרקעית שהיום אנחנו הורסים, ובצדק. כעת יש לנו הזדמנות לתקן את זה. אנחנו צריכים להסביר שכללי המשחק בפעם שעברה, לא יהיו כללי המשחק אחרי המבצע".
ראש המכון למחקרי ביטחון לאומי לשעבר התייחס לסוגיית השבת הבנים והנעדרים: "זו צריכה להיות אחת הדרישות שלנו. משפחת גולדין מבקשת לפגוע בחמאס במה שכואב לו, כדי לקבל 'הומניטרי תמורת הומניטרי'. כאשר משפחת גולדין דרשה דרישות שיכול להיות שהיו מובילות לסבב, יש פה בעיה מוסרית מאוד קשה. האם אנחנו רוצים שחיילים יהרגו בשביל להביא את החללים? עכשיו למשפחת גולדין יש טיעון מאוד חזק. הסבב התחיל לא בגלל דרישות בנושא של חללים ואזרחים ישראלים ולכן עמדתם המוסרית מאוד חזקה".
עריכה: עופרי גליכמן