איפה הכסף
עם ענת דוידוב

מי יפצה את העסקים בדרום המופגז?

עסקים בדרום נפגעו כלכלית מהלחימה - אך לא יפוצו • חן טויטו, בעל מסעדה: "אנחנו לא מוגדרים כיישוב בעל עדיפות לאומית א', אז לא מגיע לנו פיצוי"


אחרי 11 ימי לחימה, מבצע שומר החומות הגיע לסיומו וכך גם מטחי הרקטות לעבר ערי הדרום נפסקו. כעת, בעלי העסקים מנסים להתאושש ולהשתקם, אך מי יפצה אותם בעקבות הנזקים בהכנסות שספגו לאורך ימי המבצע? חן טויטו, הבעלים של מסעדת ג'ויה באשקלון, שוחח עם ענת דוידוב ב-103fm וסיפר על פעילות המסעדה במהלך ימי המבצע, ועל חוסר המענה בכל הנוגע למתן פיצויים.

"בימים הראשונים של המבצע העסק שלי היה סגור", סיפר טויטו, הבעלים של מסעדת ג'ויה שממוקמת במרינה של אשקלון. "ביום הרביעי של המבצע כבר הבנתי שאני חייב לעשות משהו, פתחתי את העסק כשאני גם הטבח, גם השליח וגם זה שעונה לטלפונים, כי אנשים לא היו מוכנים לבוא לעבוד. פתחתי את העסק במתכונת של משלוחים, הכיסאות והשולחנים היו מקופלים, כמו בשגרת הקורונה. גם במתכונת המשלוחים, ספגנו ירידה של 70 אחוז מההכנסות בימים רגילים. במהלך 11 ימי מבצע שומר החומות, הנזק לעסק שלי הגיע ליותר מ-100 אלף שקל".

"אשקלון הייתה אחת הערים הכי מטווחות במדינת ישראל לאורך המבצע, אך אנחנו לא נחשבים כיישוב שמגיע לו לקבל הטבות", אמר טויטו ומתח ביקורת על חוסר המענה מצד הממשלה. "לצערנו, אין למי לפנות. אנחנו לא מוגדרים כיישוב בעל עדיפות לאומית א', כמו יישובי עוטף עזה או שדרות. לנו לא מגיע שום פיצוי כל עוד מדובר במבצע ולא במלחמה, וזאת על אף שרסיסים ירדו על העסק שלי, על השולחנות ועל הכיסאות בחוץ. אנחנו למודי ניסיון, עברנו יותר ממבצע אחד או שניים, ומעולם לא קיבלנו פיצוי".

עריכה: ג'וני דוב

23/05/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


עסקים באשקלון נסגרו בשל הלחימה - מי יפצה אותם?
עסקים באשקלון נסגרו בשל הלחימה - מי יפצה אותם?  |  צילום: גרשון אלינסון/פלאש90
Paris