המשק ממשיך להתאושש: על פי נתוני הלמ"ס, שיעור האבטלה במאי עמד על 9.6%. כיצד הירידה באחוזי האבטלה תשפיע על הזכאים לדמי אבטלה בעת הנוכחית? מאיר שפיגלר, מנכ"ל הביטוח הלאומי, התייחס לסוגיות השונות שעומדות על הפרק והסביר על מועד סיומן של ההקלות, ההטבות וההרחבות שחוקקו למען המובטלים לאורך משבר הקורונה.
מנכ"ל הביטוח הלאומי מאיר שפיגלר התייחס לפקיעת ההטבות וההרחבות שניתנו במסגרת דמי האבטלה במהלך תקופת הקורונה, והסביר: "על בסיס החקיקה הקיימת, ככל שלא תשתנה, ועל בסיס נתוני הלמ"ס; החל מהראשון ביוני, מי שהיה זכאי עד אז לקבל דמי אבטלה עקב הרחבות והטבות וההקלות שניתנו, לא יהיה זכאי יותר. אבל עד סוף יוני, כל מי שהיה זכאי לקבל דמי אבטלה ימשיך לקבל דמי אבטלה".
שפיגלר הוסיף וטען כי בניגוד למבקרים שטענו לאורך שנת הקורונה כי רבים מהציבור מנצלים לרעה את תשלום דמי האבטלה, "אנשים כן חוזרים לעבודה. המגמה ברורה, אנשים רוצים לעבוד". כמו כן, הסביר כי כל החלטה שתתקבל במסגרת הדיונים המתנהלים בין משרד האוצר לביטוח הלאומי, תצריך הליך חקיקה. "אני מניח שיעשו הכול כדי לקדם את החקיקה כמה שיותר מהר ולא להשאיר אותה לרגע האחרון. אני מניח שבעתיד הקרוב מאוד תתקבלנה החלטות", אמר.
הוא הבהיר כי החוק קובע באופן שלא משתמע לשתי פנים כי "בשלושים ביוני כל מה שהיה במהלך תקופת הקורונה פוקע. כל תיקוני החקיקה שנעשו במהלך תקופת הקורונה מגיעים לכדי סיום ומיצוי, לכן תידרש חקיקה. אנחנו מודעים לצורך לקבל החלטות, יש אוכלוסיות שקשה להן ורוצות לחזור לעבודה ולא מצליחות. צריך לתת לגביהן את הדעת. זו תקופת פוסט קורונה וצריך לתת להם מענה".
עריכה: עופרי גליכמן