אתמול (ב') התיר צה"ל לחשוף פרטים חדשים בפרשת מותו של קצין המודיעין בכלא הצבאי. הקצין, כך עולה מהחקירה המתבצעת ביחידה לחקירות פנים באגף כוח האדם, נחשד בפגיעה בביטחון המדינה; היה מודע לפוטנציאל הנזק ואף ניסה להסתיר את מעשיו. כמו כן, בהודעת צה"ל הובהר כי הקצין לא היה בקשר עם גורם זר או עוין, וכי לא פעל ממניעים אידיאולוגיים או כלכליים. גולן יוכפז וענת דוידוב שוחחו עם עו"ד המייצג את משפחת הקצין, עו"ד בני קוזניץ, שעדכן בפרטים.
עו"ד בני קוזניץ סיפר בפתח דבריו כי התבקש לייצג את הקצין בחודש אוגוסט האחרון, אך נחשף לעומקה רק חודשים לאחר מכן. "היום אני יכול להגיד שאני מכיר את הפרשה כולה, וגם המשפחה אתמול ראתה את כתב האישום". עוד הוסיף, כי במהלך התקופה בה ליווה את הקצין ומשפחתו, "למדתי להכיר מישהו מאוד צעיר, מלח הארץ, בחור שסיים תואר ראשון עוד לפני שהתחיל את השירות הצבאי. ביטחון המדינה היה חשוב לו, חבריו ליחידה תיארו אותו כמיוחד בכישרון שלו. לא הרגשתי קושי נפשי".
לדבריו, הקצין מעולם לא העלה בפניו או בפני המשפחה סימני מצוקה, או כוונות ליטול את חייו. למרות זאת, הוא מצא את מותו בתא שאמור היה להיות מאובטח ומצולם 24/7. "אנחנו לא יודעים מה קרה. לא ראינו תמונות ולא סרטונים, אם יש. אנחנו יודעים שבמהלך הלילה הוא הרגיש לא טוב, פונה לבי"ח ושם נפטר. ההורים קיבלו על כך הודעה בבוקר. מפקד הכלא הסביר להם את הדברים ומשם אנחנו מחכים למסקנות החקירה".
באשר לנסיבות פתיחת החקירה בעניינו של קצין המודיעין, הסביר עו"ד קוזניץ כי "החקירה נפתחה בעקבות מידע בדבר פגיעה ביטחון המדינה. עלו חשדות שהקצין ששירת באמ"ן ביצע מספר פעולות שפגעו בביטחון המדינה. הוא הבין את הנזק הפוטנציאלי שיכול להיות, המניע היה אישי, עניין של סקרנות, רצון להגיע להישגים. הוא היה מודע לאירועים שהוא ביצע, הוא הודה ברוב הדברים שביצע. הוא סבר שהוא עושה דברים לטובת הקידום המקצועי שלו ושל היחידה".
כמו כן, עדכן במצבה של המשפחה לאור המקרה: "המשפחה כמובן אבלה על מותו של בנם הצעיר, הם כועסים על היחידה, על המפקדים שהתנתקו ממנו מאז המעצר. זו משפחה ציונית וערכית. ברגע שהבינו שהמניע לא ריגול או בגידה, הוקל להם", ועדכן כי בכוונתם לדרוש הכרה כמשפחה שכולה, "מדובר על מי שהיה במשמורת הצבא, הוא שהה בכלא בגלל דברים שיוחסו לו שנעשו במסגרת הפעילות הצבאית שלו. הוא לא הורשע בסוף".
עריכה: עופרי גליכמן