איפה הכסף
עם ענת דוידוב

עידן הפוסט-קורונה: "צריך לתת לשוק להתאושש"

מנכ"ל הביטוח הלאומי מאיר שפיגלר, שיתף את תוצאות המחקר שנעשה על מנת למדוד את השפעות הסגרים בשנת הקורונה על המעסיקים


על פי מחקר שערך הביטוח הלאומי לצד חוקרים מחטיבת המחקר בבנק ישראלית אודות הפגיעה בעסקים בתקופת מגפת הקורונה, נראה כי עולם התעסוקה חטף מהלומה שייקח זמן רב לרפאה; מממצאי המחקר עולה שכ־70 אחוזים מהמעסיקים הגדולים-בינוניים בישראל צמצמו את מצבת כוח האדם השכיר שלהם, וכי שיעור המעסיקים הרשומים שלא העסיקו שכירים בעת המשבר עמד על 20 אחוזים. 

מנכ"ל הביטוח הלאומי מאיר שפיגלר שוחח עם ענת דוידוב ב־103fm והגיב לדברים: "לא אפתיע איש אם אומר שבמהלך הקורונה עסקים נסגרו והורידו בצורה משמעותית את היקף הפעילות שלהם, וכתוצאה מכך נשארו לא מעט שכירים מחוץ לשוק העבודה. החשש הוא שלא מעט עסקים לא יצליחו לשרוד את שנת 2021". 

מה, אם כן, ניתן לעשות על מנת להטיב את מצבו של שוק העבודה? שפיגלר השיב: "אפשר לדבר על המגמות וההיקפים, לאו דווקא על הצעות של איך נכון למנוע את המצב. יש צורך להגביר בצורה ניכרת את נושא ההכשרות בתיאום עם המעסיקים, להשקיע יותר בתשתיות, לפשט תהליכים, רגולציה, ביורוקרטיה, לתת לשוק אוויר לנשימה כדי שהוא יוכל לממש את עצמו באופן היעיל והנוח ביותר". 

צריך לתת לשוק להתאושש

עוד הוסיף, כי: "צריך לתת לשוק להתאושש. צריך להיפטר מהמחשבה שהייתה שייכת לעבר, אנו נמצאים בתקופה שהיא פוסט קורונה ויש לכך היבטים שונים לחלוטין. צריך לחשוב בצורה יצירתית כדי לגרום לכך שהמשק יחזור לקדמותו כמה שיותר מהר. ההחלטות צריכות לדרבן את האנשים מחוץ לשוק העבודה לחזור לשם, נעשה את הכל כדי לעודד את המובטלים לשוב כמה שיותר מהר לשוק העבודה".

עריכה: מיכל קדוש 

14/06/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


המוסד לביטוח לאומי
המוסד לביטוח לאומי  |  צילום: נתי שוחט/פלאש90
Paris