אורי שני, מנהל לשכת רה"מ בתקופת אריאל שרון ז"ל, שוחח עם אריה ובן על חשיבות בעלי התפקידים שימונו במשרד ראש הממשלה ובסביבתו לתפקודו של ראש הממשלה: "משרד רה"מ מורכב ממאות אנשים מוכשרים, מקצוענים ופטריוטיים, לא משנה בכלל מאיזה מפלגה הם, והכלים שהמדינה מעמידה לראש הממשלה לקבלת ההחלטות הם כלים יקרים, משוכללים ומופלאים. אבל זה לא כמו משרד ממשלתי רגיל, הוא עובד 24/7 לא משנה אם ראש הממשלה נמצא בארה"ב, באירופה, ברעננה או בבלפור. יש לו חמ"ל בכל מקום, הכי משוכלל שיכול להיות שעומד לרשותו. אחת הבעיות המרכזיות היא שבמדינת ישראל יש לפן הבטחוני, המדיני והפוליטי יכולת לפוצץ את כל מה שקורה".
שני סיפר שבזמנו בתפקיד הפצירו הוא ורה"מ שרון בעובדי המשרד הקיימים להמשיך בתפקידם ללא הפרעה, ושיבח את החלטתו של נפתלי בנט להשאיר בעלי תפקידים מרכזיים במקומם: "בדרך כלל כשאתה בא ומיד מחליף וממנה אנשים, רוב הסיכויים שיהיו לך תקלות בחודש-חודשיים הראשונים. זאת נראית לי החלטה מאוד נבונה של בנט לא לגעת במינויים כרגע ולתת להם לעבוד. צריך להניח שכל מי שמנהל במשרד ראש הממשלה, לא משנה מה דעותיו הפוליטיות, עושה זאת במסירות, בפטריוטיות ולטובת מדינת ישראל, אחרת אי אפשר לעבוד שם".
עוד הסביר מהי חשיבות תפקידו של ראש הסגל: "הבעיה היא שלא מספיק רק להיות מנהל. המשבר שיכול לקרות יכול להיות פוליטי, להיות מדיני או בינלאומי ויכול להיות צבאי-ביטחוני. בכל מקרה צריך להביא אדם שיכול לדבר עם יושבי ראש המפלגות, עם השרים ועם ראש הממשלה, והם איתו. אם הוא לא ברמה הזאת – הוא לא מסוגל לנהל את משרד ראש הממשלה", ושל היועץ לביטחון לאומי: "האדם שממונה צריך בעצם לייצר לראש הממשלה סביבת עבודה שיכולה להתמודד מול הצבא ומערכת הביטחון. זה בעצם הכלי היחידי המקצועי שיש לו ביד, לא ראש הסגל, המנכ"ל או אפילו המזכיר הצבאי, שמסוגל לייצר בעבורו עבודה מול הצבא. חשוב שראש הממשלה יתנהל נכון, ישמע את כולם, יראה את כולם ובסוף יקבל החלטה, גם אם זה יהיה בניגוד לדעתם, וראש המל"ל או היועץ לביטחון לאומי הוא דמות חשובה מאוד בתהליך הזה".
עריכה: יעל טלמן