אתמול (ג') נערך כנס בנושא 'בין כיבוש לאפרטהייד', אשר הפך במהרה לעימות סוער בין חברי כנסת מהימין לחברי כנסת ערבים ומהשמאל. המהומה פרצה כאשר חבר הכנסת עופר כסיף (הרשימה המשותפת) כינה את ח"כ איתמר בן גביר (הציונות הדתית) 'חתיכת חרא', ולאחר מכן הצדדים החלו להטיח אחד בשני קריאות וקללות חמורות, כגון 'מחבל' ו־'גזען'. ינון מגל ובן כספית שוחחו על הנושא עם חברת הכנסת עאידה תומא סלימאן (הרשימה המשותפת) שהגיבה לדברים.
בשבוע שעבר תועדה חברת הכנסת עאידה תומא סלימאן מבקרת את בני משפחות העצורים בחשד לביצוע הפרעות ומעשי הרצח, הלינץ' והביזה במהומות שהתרחשו בחודש שעבר בעיר עכו. היא הבהירה כי לא הביעה תמיכה באנשים שביצעו לינץ', אלא "הלכתי להיות עם משפחות שהילדים שלהם נעצרים. האם ידוע לכם למשל שמעכו נעצרו כמעט 170 עצורים, שוחררו מהם 160. הרוב המוחץ של העצורים שהיו בעכו, לא נקשרו ללינץ' ולהסתות. בעיניי זה היה מעצרי שווא שהמשטרה עשתה".
ח"כ התייחסה לכנס שהתקיים אתמול בנושא 'בין כיבוש לאפרטהייד', ולטענתו של יוסוף חדאד שלא הותר לו להיכנס ולדבר באירוע: "הוא הגיע באותו יום, לא נרשם לכנס בכלל. אמרנו לו 'תחכה עד שייכנסו כל האורחים שלנו שכיבדו אותנו, שנרשמו כמו שצריך לכנס. בואו לא ניתמם, יוסוף חדאד הגיע כי הייתה לו משימה מאוד ברורה - לעשות פרובוקציות. הוא לא ביקש לדבר בכנס, אבל פתאום קפץ מהכיסא, אמר 'לא נותנים לי לדבר' ויצא".
כשנשאלה האם לדעתה הצליחה להביא לתודעה הציבורית את נושא האפרטהייד, השיבה: "החזרנו לתודעה ולשיח הפוליטי את נושא הכיבוש והמשך הכיבוש. כיבוש אמור להיות זמני, אמור להיות חולף. אחרי 54 שנים הוא הפך לסוג של שלטון שיש לו חוקים, יש לו זרועות ביצוע".
בהמשך, הביעה את דעתה על כניסתו של ח"כ מנסור עבאס לממשלה, והתריעה: "הזמן יוכיח שמה שעשה ח"כ מנסור עבאס היה לא רק טעות גדולה, אלא חטא כלפי האוכלוסייה הערבית בעיקר, והאינטרסים של האוכלוסייה הערבית. יש רצון להפוך אותנו לקבוצת נתינים שמחים על כל גרוש שנזרק אליהם. הוא ויתר תמורת מיליונים, שאולי יגיעו ואולי לא, בשביל כניסה לממשלה".
באשר לאפשרות שהרשימה המשותפת תצביע בעד הצעת אי אמון, הבהירה חברת הכנסת סלימאן: "אם היינו מצביעים עם אי האמון שהגיש הליכוד, היינו מצביעים בעד חזרת בנימין נתניהו. לא אעזור לחזרת בנימין נתניהו לשלטון, אבל גם לא אתמוך באלה שממשיכים את דרכו של נתניהו בפוליטיקה. אנחנו אופוזיציה שהולכת להילחם, תגיש הצעות אי אמון, אבל לא ניתן אמון לא לנתניהו ולא לבנט".
לקראת סיום השיחה התנגדה חברת הכנסת להארכת החוק האוסר איחוד משפחות, והסבירה: "איחוד משפחות זה דבר הומניטרי בסיסי, שאומר 'אתם לא תתערבו לבני אדם במי להתאהב ועם מי להתחתן. המדינה מפעילה כוח דורסני".
עריכה: עופרי גליכמן