יאיר אזולאי, חקלאי שמגדל את הפרי הטרופי הכיר לנו את הסיפור מאחורי הייצור הישראלי החלוצי שעשה והפך למותאם למזג אוויר היבש של הבקעה. לטענתו, מדובר בתהליך ארוך ומורכב במיוחד: "החלטנו להיות יצרנים מקומיים ולא יצואנים. אקלמנו אותו ונתנו לו את כל התנאים הטרופיים".
בתגובה שאל ינון, האם כל ההוצאות הללו והעבודה הקשה להפוך את הפרי הטרופי הזה למקומי, עולה כל כך הרבה כסף שבסוף מחירו לצרכן מגיע לעשרות שקלים במכולות. "אף אחד לא מחוייב לקנות ממני אננס", ענה אזולאי. "אפשר לקנות אותו מהייבוא. אני מוכר את האננס שלי לאנשים פה במקום ב-20 שקל ליחידה. אני לא אחראי לכמה זה מתגלגל הלאה. מי שקונה ב-70 שקל או ב-80 שקל, זה לא נורמלי".