שרת התחבורה מרב מיכאלי הודיעה כי תפעל כדי לשנות את הטמפרטורה ברכבת ישראל, כך שלנשים לא יהיה קר ברכבת – אך האם באמת יש הבדלים פיזיולוגיים שגורמים לכך שלנשים יהיה יותר קר מגברים? פרופ' נעמה קונסטנטיני, מנהלת המרכז לרפואת ספורט בשערי צדק ויו"ר המועצה הלאומית לבריאות האישה, שוחחה עם בן כספית ואריה אלדד ב-103fm והסבירה.
"יש לנו שרת תחבורה נהדרת ואני מאחלת לה שתמשיך להיות פעלתנית", אמרה פרופ' קונסטנטיני בפתיחת דבריה אך הבהירה, "במזג אוויר בו קצת קר, לנשים מבחינה פיזיולוגית יש יתרון על גברים כי יש להן שומן תת-עורי גבוה יותר מאשר לגברים בממוצע, אשר תפקידו הוא לבודד את הקור. לעומת זאת, בקור קיצוני לנשים יכול להיות יותר קר. בקור קיצוני, הגוף מפעיל מנגנוני הגנה של רעד והצטמררות, אשר מופעלים על ידי שרירים. לגברים יש יותר שרירים, ולכן באופן תיאורטי במצבים של קור קיצוני לגברים יש יותר יכולת להתחמם".
"במקרה, הרגע ירדתי מהרכבת, ובמהלך הנסיעה עשיתי ראיון עם חלק מהנוסעים", סיפרה פרופ' קונסטנטיני. "לא הייתה שם אישה אחת שאמרה שקר לה, כולן אמרו שנעים להן. אחת החיילות ששאלתי אמרה שהכל מעולה, ולא קר לה. אני מציעה שנעשה קודם סקר מסודר, ונראה מה טוב לאנשים", היא אמרה. בתגובה לדבריה, תהה אריה אלדד: "אולי צריך לדאוג קודם שהרכבות ייסעו בזמן, ואחר כך לבדוק מה הטמפרטורה בהן?"
עריכה: ג'וני דוב