בן כספית ואריה אלדד

האסון בפלורידה - יש עוד סיכוי למצוא ניצולים?

אל"מ אלעד אדרי, סגן מפקד משלחת פיקוד העורף לאזור האסון ליד מיאמי: "היחידים שיכולים להכריז על תום מאמצי החילוץ הם הממשלה והשלטון בפלורידה"


במשלחת של פיקוד העורף לאתר קריסת הבניין בפלורידה פסימיים לגבי הסיכוי למצוא ניצולים נוספים בין ההריסות. אלוף משנה אלעד אדרי, סגן מפקד המשלחת, סיפר על המאמצים לסייע לכוחות החילוץ האמריקאיים והתייחס לנסיבות שהובילו לאסון.

אל"מ משה אדרי ציין כי על אף שארה"ב היא מעצמת חילוץ, להגדרתו, המשלחת הישראלית מסייעת להם במודיעין אוכלוסייה, "להבין את התנהגות האוכלוסייה בבניין לפני קריסתו, שזה מכווין את מאמצי החילוץ", וכמובן במאמצי החילוץ. "יש פה בעיניי מהות של לחלוק ידע. מדינת ישראל משנת 1985 שולחת משלחות חילוץ לכל העולם, הראשונה הייתה ברעידת אדמה במקסיקו. מאז ועד היום הצטבר בצה"ל, בפיקוד העורף ובחיל הרפואה ידע נרחב בתחום החילוץ, רפואת החילוץ ומודיעין האוכלוסייה", הוסיף.

הוא הסביר כי "חלוקת הידע והלקחים שנלמדים פה מקדמים פעולות חילוץ". אדרי התייחס לצורת הקריסה, אותה הגדיר "חריגה מאוד, הבניין קרס לתוך עצמו. מעבר ל-12 הקומות בבניין, יש קומת חניון, וחלק מהקומות קרסו לתוך החניון בלחץ אדיר. שאר הקומות נמצאות מעל. המחיצות הפנימיות הן קירות גבס כשמעטפת הבניין בטון, לכן אנחנו במצב בו תקרה נוגעת בתקרה וחללי האוויר בהם יש סיכוי ללכוד לשרוד קטנים ומועטים - זה לא לטובתנו".

הוא החמיא לפעולות החילוץ שמבצעות יחידות החילוץ המקומיות. "יש עשרות אלפי יחידות חילוץ, יש מאות מחלצים. יש להם ציוד מעולה, הם עובדים בטכניקה מתקדמת מאוד, דומה לשלנו, והפעולות שהם עשו בימים לפני שהגענו הן פעולות נכונות מבחינה מקצועית. הגענו להמשיך את המאמץ".

בהמשך, סיפר על היחס של המקומיים לחברי המשלחת: "החוויה פה אדירה, החיבוק חם ואוהב. מהרגע שיצאנו מהמטוס, נכנסנו לפרוזדור והחלפנו למדי צה"ל ומהרגע הזה, יש פה התרגשות אדירה. לכל מקום שאנחנו הולכים אנשים מבקשים להצטלם איתנו, לחבק אותנו, לעזור, לתת כתף, ולא רק יהודים. זה מדהים, תחושה נהדרת שיש לנו כאן קהילה כזאת".

              

עריכה: עופרי גליכמן

30/06/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


אסון קריסת הבניין בפלורידה
אסון קריסת הבניין בפלורידה  |  צילום: Andrea Sarcos/AFP via Getty Images
Paris