איפה הכסף
עם ענת דוידוב

"העובדים חוזרים בעצלתיים"

שי ברמן, יו"ר איגוד המסעדות, סיפר על החזרה מהחל"ת של בני הגילים 20-30: "חשנו מחסור בכוח אדם עוד לפני הקורונה, והחל"ת יצר פה תרבות של בטלה"


שי ברמן, יו"ר איגוד המסעדות, התייחס למחסור בעובדים ממנו סובל ענף המסעדנות במשך שנים ואשר התגבר ביתר שאת בשל הקורונה ומדיניות החל"ת: "לתחושתנו העובדים הצעירים מתמהמהים בחזרה, המוטיבציה שלהם נמוכה. אנחנו חשים את המחסור במלצרים, מארחות ועובדי שירות בצורה בולטת, אבל הבעיה הכי קשה היא בעבודות המטבח ושטיפת הכלים. בתקופת הקורונה העובדים הזרים ומבקשי המקלט הלכו לעבוד בתחומים אחרים ולא חזרו אלינו", והוסיף: "העניין עמוק יותר מהמחסור בגלל תקופת החל"ת. יש בעיה אסטרטגית של מדינת ישראל, שצריכה להחליט אם לעבודות האלה מביאים עובדים זרים או שנמשיך לאבד כסף והכנסות כתוצאה ממדיניות לא נכונה של משרד האוצר ושל ממשלות ישראל בעבר". בהמשך הגיב לנושא עליית המחירים במסעדות. 

04/07/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


מחסור בכוח אדם בענף המסעדנות
מחסור בכוח אדם בענף המסעדנות  |  צילום: מרים אלסטר/פלאש90
Paris