שי ברמן, יו"ר איגוד המסעדות, התייחס למחסור בעובדים ממנו סובל ענף המסעדנות במשך שנים ואשר התגבר ביתר שאת בשל הקורונה ומדיניות החל"ת: "לתחושתנו העובדים הצעירים מתמהמהים בחזרה, המוטיבציה שלהם נמוכה. אנחנו חשים את המחסור במלצרים, מארחות ועובדי שירות בצורה בולטת, אבל הבעיה הכי קשה היא בעבודות המטבח ושטיפת הכלים. בתקופת הקורונה העובדים הזרים ומבקשי המקלט הלכו לעבוד בתחומים אחרים ולא חזרו אלינו", והוסיף: "העניין עמוק יותר מהמחסור בגלל תקופת החל"ת. יש בעיה אסטרטגית של מדינת ישראל, שצריכה להחליט אם לעבודות האלה מביאים עובדים זרים או שנמשיך לאבד כסף והכנסות כתוצאה ממדיניות לא נכונה של משרד האוצר ושל ממשלות ישראל בעבר". בהמשך הגיב לנושא עליית המחירים במסעדות.