פסיקה מהפכנית של בג"ץ: אחרי מאבקים ממושכים של קהילת הלהט"ב, בג"ץ קבע היום (א') כי זוגות בני אותו מין יוכלו תוך חצי שנה להביא ילד בהליך פונדקאות בישראל, וכך גם אבות יחידניים. עורך הדין חגי קלעי, שייצג את העותרים לבג"ץ, ואיתי פנקס, אחד הגברים שעמדו מאחורי העתירה, שוחחו עם ענת דוידוב ב-103fm והביעו את שמחתם בעקבות ההחלטה שהתקבלה בבג"ץ.
"בטוח שיהיו אתגרים בהמשך הדרך, אבל במדינת ישראל יש מנגנון שמגן על הזכויות של הפונדקאיות ומאפשר למי שלא יכולים להביא ילד בדרך אחרת לעולם להפוך להורים", אמר עו"ד חגי קלעי, מי שייצג את העותרים לבג"ץ. "זה יום של ניצחון גדול, אני מקווה שאחד מיני רבים עבור קהילת הלהט"ב".
איתי פנקס, חבר מועצת עיריית ת"א ואחד העותרים לבג"ץ יחד עם בן זוגו, התייחס גם הוא לבשורות המשמחות ולהשפעה הכלכלית שיש להחלטה: "רוב האנשים בארץ לא יכולים להוציא 600-700 אלף שקלים כדי להביא ילד או ילדה לעולם, ואלה הסכומים להליך פונדקאות בעבור זוגות ישראלים בחו"ל. בארץ, ההליך יעלה 160 אלף שקל, זה לא סכום מובן מאליו אבל זה קצת יותר נגיש".
"ברור שמספר הנשים הפונדקאיות הוא מוגבל ויש כמות מסוימת של נשים שיסכימו לסייע לזוגות, בין אם להט"בים או סטרייטים", אבל ככה שוויון עובד", אמר פנקס. "שוויון נמדד בכך שאין מישהו שהוא יותר חשוב וקודם בתור. לזוגות שמורכבים מגבר ואישה מגיעה ההזדמנות לשירותי פונדקאות, אבל גם לנו. זאת המהות של פסיקת בג"ץ".
לסיום, הדגיש פנקס: "המאבק הזה הוא לא המאבק היחידי שנותר לקהילה הלהט"בית, וגם לא בהכרח המאבק הכי חשוב. ישנם מאבקים מאוד חשובים, שקשורים גם לטרנסים וטרנסיות וליכולת התעסוקתית והביטחון האישי שלהם ושלהן, לזוגות של אמהות שלא מכירים בהורות שלהן, גם טיפולי המרה הם עדיין דבר חוקי לגמרי במדינת ישראל. אנחנו מצפים מהממשלה והכנסת להמשיך להתקדם. יש הרבה דברים לתקן, אבל אפשר לחייך היום".
עריכה: ג'וני דוב