איפה הכסף
עם ענת דוידוב

"אין פיצוי למצב הנפשי, אז לפחות צריך לדאוג לסיוע כלכלי"

האם קורבנות האסון במירון יזכו לקבל פיצויים מהממשלה? מאיר שפיגלר, מנכ"ל המוסד לביטוח הלאומי, השיב: "חייבים לעשות זאת כמה שיותר מהר"


הצעת החוק של ח"כ יעקב אשר (יהדות התורה) להענקת פיצוי וסיוע למשפחות הנספים באסון הר מירום נפלה אתמול (ד') בקריאה טרומית, וזאת אחרי שהקואליציה הצביעה נגדה. מאיר שפיגלר, מנכ"ל המוסד לביטוח הלאומי, שוחח עם אלון גל וליאת רון ב-103fm והתייחס לחשיבות מתן הפיצויים עבור אותן משפחות בהקדם. בהמשך, התייחס שפיגלר גם לסיום מודל החל"ת שהושתת לאורך תקופת הקורונה.

"לא היינו מעורבים בהצעת החוק הזאת", הדגיש שפיגלר והתייחס להצעתו של ח"כ אשר. "עסקנו בנושא הפיצויים לנפגעים מהר מירון כאשר התבקשנו על ידי ועדת הכספים של הכנסת להציע מתווה לטובת המשפחות שהאסון פקד אותן. עשינו מה שהתבקשנו, ולאחר מכן לא נקראנו יותר לדגל".

"במתווה הפיצויים שהצגנו בפני ועדת הכספים של הכנסת, עמדה לנגד עינינו סוגיה אחת - לפצות את המשפחות כמה שיותר מהר, כך שיידרשו לכמה שפחות זמן על מנת לקבל לפחות בצורה חלקית את הסיוע הכלכלי", סיפר שפיגלר. "הרי עם הסיוע הנפשי הם יצטרכו להתמודד כל החיים שלהם, לכן ביקשנו לעזור להם לפחות בפן הכלכלי".

בהמשך, התייחס שפיגלר לתשלום הפעימה האחרונה של החל"ת שניתן החודש למובטלים: "שילמנו לכל מי שהיה זכאי לקבל דמי אבטלה בחודש יוני את כל המגיע להם. כ-381 אלף איש קיבלו דמי אבטלה, מתוכם 339 אלף קיבלו דמי אבטלה מלאים על כל חודש יוני. זה אומר שהמובטלים ממשיכים לחזור לשוק העבודה. יכול להיות שהמגמה לא מואצת, אבל היא קיימת, ואנחנו מאמינים שלא ירחק היום ויותר אנשים יחזרו לעבודה, יתפרנסו בכבוד ויעסקו בדברים בהם עסקו ערב משבר הקורונה".

"ישנם סקטורים שטרם חזרו לשוק העבודה בגלל נסיבות המסגרת בה עבדו שלא חזרו לפעילות מלאה", אמר שפיגלר והתייחס לענפי התעסוקה שמשבר הקורונה עדיין משפיע עליהם, כמו ענף התיירות. "הנושא הזה לא עלה לדיון בוועדת הכספים של הכנסת, ויכול להיות שיתנו לו מענה, אך נכון לרגע זה לא התייחסו אליו בנפרד".

עריכה: ג'וני דוב

15/07/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


אסון בהר מירון
אסון בהר מירון  |  צילום: אוליבייר פיטוסי/פלאש90
Paris