אודי סגל וענת דוידוב

השיטפונות בגרמניה: יותר מ־160 הרוגים

מספר הקורבנות באסון הטבע ברחבי המדינה ממשיך לעלות, מאות אלפים נותרו ללא קורת גג • אורי שניידר, ישראלי נמצא באזור האסון, על הטרגדיה הסביבתית


יותר מ־160 בני אדם קיפחו את חייהם בשיטפונות האדירים שפקדו את גרמניה' ומאות רבים נותרו ללא קורת גג; עוד פורסם, כי נזק חסר תקדים נרשם במקום ורשתות התקשורת קרסו לחלוטין ביישובים רבים בגרמניה וכן בחלקים מהולנד ובלגיה. אורי שניידר, ישראלי שנמצא בימים אלה באזור האסון, שוחח עם גולן יוכפז וענת דוידוב בפתח התוכנית וסיפר על המתרחש באזור האסון.

אורי שניידר ציין כי בניגוד לתמונות האימה שמציפות את הרשתות החברתיות ואת ערוצי התקשורת, הבוקר (א') "הגשמים פסקו, העננים נעו דרום מזרח והשמש זורחת. אבל החורבן ישנו". לדבריו, "נשארה הרבה מאוד עבודה למי שעושה את הפינוי והשיקום של המקום, וצריך ללמוד את הלקחים המתבקשים. יש הרבה מאוד נעדרים שבחלקם כנראה הסתלקו מהבתים ולא יצרו קשר עם הקרובים, אז מקווים שחלקם עוד בחיים. אבל אני בטוח שמספר הנספים יעלה בצורה משמעותית".

לטענתו, הכתובת הייתה על הקיר, ושינויי האקלים הם שהובילו לשיטפונות ברחבי המדינה: "באטמוספירה יש הצטברות של עננות כבדה מאוד כתוצאה מהתחממות המים באוקיינוסים; וישנה האטה של 'זרמי הסילון', שבד"כ מרגישים בטיסה ממערב למזרח. בד"כ המהירות של זרמי הסילון קרובה ל־500 קמ"ש אבל בגלל שהוא הואט, העננות נתקעה בין 2 רמות ברומטריות ממזרח וממערב; כך שהעננים התרוקנו בשטח מצומצם יחסית וכמות המים הייתה גדולה מאוד".

הוא תיאר את השיטפון כ'מבול תנ"כי', "כאילו נפתחו השמיים ויורדות כמויות מים שאתה לא מצפה להן. הטיפות ענקיות בגלל שכמויות המים באטמוספירה הן ענקיות, ירדו כמויות של למעלה מ-200 ליטר למ"ר בפרק זמן קצר. הקרקע התייבשה, התקשתה, ולא יכלה לספוג את כל כמויות המים". בסיום השיחה התריע מפני אסון נוסף שעלול לפקוד את המדינה: "המצב בשליטה אבל עלול להיווצר מצב שייתפרצו סכרים של מאגרי מים".

             

עריכה: עופרי גליכמן

18/07/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


"מבול תנ"כי". גרמניה, אתמול
"מבול תנ"כי". גרמניה, אתמול  |  צילום: Sascha Schuermann/Getty Images
Paris