איפה הכסף
עם ענת דוידוב

למעלה מ־170 הרוגים בשיטפונות בגרמניה

תמי גנות רוזנשטרייך, מומחית באקלים גלובלי, הסבירה את ממדי האסון שפקד את המדינה: "בשנים האחרונות אנחנו מקבלים שיעור בענווה מהטבע"


משבר האקלים נותן את אותותיו ברחבי העולם, עם גל חום כבד ושריפות קשות בקליפורניה, במקביל להצפות בגרמניה ובלגיה שגבו את חייהם של יותר מ-170 בני אדם. תמי גנות רוזנשטרייך, סמנכ"לית ומומחית אקלים גלובלי ב'אדם טבע ודין', שוחחה עם ענת דוידוב ב-103fm וסיפרה על הסכנה בשינויי האקלים.

"זאת טרגדיה מזעזעת, כואב הלב", הביעה רוזנשטרייך את תחושותיה בעקבות האסון בגרמניה ובלגיה. "בשנים האחרונות אנחנו מקבלים שיעורי בענווה מהטבע. כל התחזיות לגבי משבר האקלים הולכות ומתממשות לנגד עינינו, יש יותר אירועים של מזג אוויר קיצוני ויותר מקרים של גלי חום מטורפים שכמותם לא ידענו".

"אנחנו נמצאים בחלון ההזדמנויות האחרון כדי למתן את משבר האקלים, ושלא יהפוך לקטסטרופה", הזהירה רוזנשטרייך. "התגובה האנושית צריכה להישען ראשית על הפחתת פליטת גזי החממה. במאות האחרונות אנחנו פולטים גזי חממה לאטמוספרה בקצב מסחרר, אבל קיימות כבר מפות דרכים למעבר לכלכלת דלת-פחמן שמתבססת על אנרגיה נקייה ומתחדשת".

"בנוסף, עלינו להיערך ולהתאים את עצמנו לקראת העתיד לבוא", הדגישה רוזנשטרייך. "שינויי אקלים מסוימים יקרו וצריך להיערך אליהם באמצעות תשתיות מתאימות. בארץ חסרים תרחישים מדויקים לגבי איך יראה שינוי האקלים כאן, וזה חלק מהדברים שהממשלה החדשה חייבת לעבוד עליהם. צריך לתקצב תוכניות היערכות במסגרת חקיקת אקלים. צפויים יותר הצפות ושיטפונות בארץ, ואנחנו לא יודעים להגיד מראש איפה זה יקרה".

רוזנשטרייך הוסיפה וסיפרה על ההשלכות הכלכליות והחברתיות שיש למשבר האקלים: "כאשר המעלות עצמן עולות, זה מוביל לשרשרת אירועים בעייתית. מעלות גבוהות, למשל, מביאות לעלייה במקרי אלימות. נוסף על כך, ברמה האסטרטגית-בינלאומית, יש הרבה יותר מהגרי אקלים, שכן העלייה בטמפרטורות הופכת אזורים ברחבי העולם לכאלה שלא ניתן לחיות בהם ולעבד בהם את האדמה, וזה מוביל להגירת אקלים. אנחנו גם צופים הרבה יותר מלחמות על משאבי טבע".

עריכה: ג'וני דוב

18/07/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


שיטפונות בישראל
שיטפונות בישראל  |  צילום: מקסים דינשטיין/פלאש90
Paris