חרף ההמלצות החוזרות ונשנות של ראש הממשלה נפתלי בנט ובכירי מערכת הבריאות להימנע מטיסות שאינן חיוניות, הישראלים עדיין פוקדים את נתב"ג ומדדי התחלואה בנגיף קורונה ממשיכים לעלות. אתמול (ב') אובחנו ברחבי הארץ כ־1,400 מאומתים ומספר החולים במצב קשה עמד על מעל ל־60. האם אנחנו בדרך לגל רביעי, שיוביל להטלת מגבלות וסגרים על אזרחי המדינה? פרופ' גבי ברבש, מנכ"ל משרד הבריאות לשעבר שוחח עם בן כספית וינון מגל והגיב לדברים.
פרופ' גבי ברבש התייחס למגמת העלייה בנתוני התחלואה, נוכח התפשטות ווריאנט הדלתא ברחבי ישראל, ואמר: "הווריאנט מאוד מדבק, נראה הרבה מאומתים. ייקח שבוע-שבועיים עד שנדע מהי רמת התחלואה שהווריאנט גורר. אני יודע שיהיו 3,000 מאומתים ושיהיה הרבה יותר קשה לטפל". באשר להיענות הציבור להנחיות גורמי משרד הבריאות והממשלה, אמר: "יש לנו בעיה אמיתית במודעות ובמוכנות הציבורית, ואני לא מתפלא שגם הממשלה הזו מתקשה לאכוף צעדים יותר קפדניים מול ציבור כזה".
בהמשך, התייחס לנתונים לפיהם חרף החיסונים אוכלוסיית המבוגרים מעל גיל 65 נמצאים בסיכון גבוה יותר למחלה קשה ולתמותה מהנגיף. "גם קודם עיקר התחלואה הקשה והתמותה הייתה מעל גיל 60 ולא מתחת". כמו כן, התייחס להחלטת ראש ממשלת בריטניה להסיר את מרבית המגבלות במדינה, חרף מדדי התחלואה הגבוהים: "יכול להיות שיצליח לו ההימור, הוא יפתח פאבים ואנשים ידבקו האחד מהשני ולא תהיה תחלואה קשה. אני לא יודע את התשובה לזה. האם הייתי לוקח את הסיכון? לא".
עוד הוסיף, כי: "עוד שבועיים נדע מה קורה מבחינת התחלואה הקשה, באיזה גילאים, כמה מהתחלואה הקשה היא תוצאה של דעיכת החיסון או של הווריאנט. המציאות של אנגליה והמציאות שלנו בעוד שבוע או שבועיים, ילמדו אותנו את זה".
עריכה: עופרי גליכמן