אלפי חקלאים מערים רבות ברחבי הארץ הפגינו הבוקר (א') במחאה על הרפורמה שמתכנן משרד האוצר בענף החקלאות, וטענו כי היא לא תביא להוזלת המחירים לצרכן ואף תביא לפשיטת רגל של החקלאים ולחוסר עצמאות תזונתי לאזרחי המדינה, לדבריהם: "פירות וירקות הם מוצרי יסוד. אם נהיה תלויים בגורמי חוץ, לא ניתן יהיה להבטיח אספקה סדירה שלהם לתושבי ישראל".
צביקה פינקלשטיין, חקלאי מושב אליעד ברמת הגולן, שוחח עם ענת דוידוב ב־103fm והתייחס לידיעה: "גם אני רוצה להתחדש, אך כששר האוצר והחקלאות חודשיים אחרי כניסתם לתפקיד כבר הכריזו על תוכנית מהפכנית שלא נראתה בישראל, אני שואל את עצמי אם הם בכלל התכוננו, הכירו או באו לשאול את החקלאים וללמוד את העולם. אני לא אחראי ללו"ז של שר החקלאות, אותי הוא לא הזמין לדון בדברים. אני לא רוצה שיענישו את רשתות המזון, אלא שימצאו דרך להגביל את הפערים המטורפים האלה, ואפשר לעשות את זה בתיאום עם החקלאים".
עוד הוסיף, כי: "אני עוד לא מניף דגל של מחאות וחרמות, אך שר האוצר והחקלאות מציעים רפורמה שתביא לחיסכון של 840 שקל בשנה למשק בית בישראל, כלומר 70 שקלים בחודש. לצאת למהפכה גרנדיוזית כזאת בשביל 70 שקל בחודש? זו לא מכירת חיסול של החקלאות, כי היא הייתה כאן לפני הממשלה, אך הפגיעה תהיה מאוד קשה כי החקלאים יפסקו לגדל גידולים שלא יצליחו להתחרות בהם".
לשיחה הצטרף שר החקלאות ופיתוח הנגב והגליל עודד פורר (ישראל ביתנו) והגיב לדברים: "הרפורמה נעשתה בשיתוף עם החקלאים, נפגשתי איתם כמעט מדי יום בשבוע האחרון. אם עושים רפורמה ואף אחד לא מזדעק, לא באמת עושים רפורמות. הממשלה לא השקיעה בתחום החדשנות, ואם נמשיך לעשות זאת לאט לאט נדרדר את החקלאות. זה שינוי לטובת החקלאי וגם לטובת הצרכן. אני לא מוכן להשלים עם זה שמשפחה הולכת לסופר וחושבת פעמיים אם לקנות פירות וירקות".
בהמשך דבריו, הדגיש: "החקלאות לא אשמה במחירים הגבוהים, היא צריכה לעבור התחדשות. אני לטובת החקלאות ולא ייפגע אפילו דונם אחד. לגבי הרשתות, יש פה בעיות. כשבאים לפרק מונופולים זה כואב, אין מה לעשות. אפשר לייצר כאן חקלאות תחרותית, והיא תוכל להתחרות גם בייבוא".
עריכה: מיכל קדוש