איבוד שליטה? מזה מספר שבועות אנו עדים לעלייה מטרידה בנתוני התחלואה קורונה, ואתמול נחצה רף 6,000 המאומתים ליום. אחוז הבדיקות החיוביות עומד על כמעט 5 אחוזים, ומאז פרצה המגפה בשנה שעברה נפטרו בישראל במצטבר 6,580 בני אדם. על פי פרסומים שונים, אחוז ההתחסנות בחברה הערבית נמוך ביחס לאוכלוסייה הכללית, וגובר החשש מפני התפרצות מסיבית במגזר הערבי. בנושא זה שוחחו אראל סג"ל וחן ליברמן עם אחמד שייח מוחמד, מנכ"ל עמותת הגליל, שהגיב לדברים.
בפתח השיחה הביא אחמד שייח מוחמד את נתוני ההתחסנות העדכניים במגזר הערבי: "אחוז המתחסנים בכלל הוא 52 אחוז, בישראל יש לנו כמעט קרוב ל-60 אחוז. כשמדברים על בני 50 פלוס, יש קרוב ל־83 אחוז מתחסנים, לעומת 92 אחוז בכלל החברה הישראלית. כמעט 50 אלף בקבוצת הגיל של 50 פלוס בחברה הערבית לא קיבלו חיסון ראשון ושני. כשמדברים על גילי 16-18, 50 אחוז בחברה הערבית התחסנו לעומת כ־68 בחברה היהודית. אבל בקבוצת גיל 15-12 מדברים על 16 אחוז בחברה הערבית לעומת 37 בחברה היהודית".
עוד ציין כי אחוז המתחסנים במנת הדחף נמוך. "הגענו קרוב ל-20 אלף מתוך 600 אלף". לדבריו, הפערים בין החברה הערבית לכלל החברה בישראל נובעת מבעיית נגישות. "זה ברור לכולם. מודעות, הנגשה, קמפיינים. לדבר אל האוכלוסייה בשפה שלה, להתאים את הקמפיינים לצרכים של האוכלוסייה. כרגע זה מופנה יותר לציבור המבוגר ולא מדברים בשפה של הצעירים. גם בחברה היהודית אני חושב שחוזרים על אותה טעות, לא מדברים בשפה של הצעירים שנמצאים בסושיאל מדיה, טיק טוק, ווצאפ".
באשר לפרסומים לפיהם שליש מהאוכלוסייה שלא התחסנה הם מהמגזר הערבי, הסביר: "יש לנו הרכב דמוגרפי שונה בין החברה הערבית לבין החברה יהודית. גיל החציון אצלנו זה כמעט 20, ובחברה היהודית 28. סביר להניח שיש לנו יותר צעירים באוכלוסייה, ובגלל כך יש את השוני הזה. מכל קבוצות הגיל, אנחנו כמעט ב־10 אחוז פחות מתחסנים, אבל יש לנו הרכב אוכלוסייה שונה".
עריכה: עופרי גליכמן