על פי נתוני משרד הבריאות, מספר המאומתים לנגיף קורונה הגיע לשיא בגל הנוכחי שלשום (ב') כאשר אובחנו 8,600 מאומתים חדשים לנגיף; אתמול חלה ירידה קטנה במאומתים, ומספרם עומד על כ־7,800. במקביל, הגבלות התו הירוק והתו הירוק נכנסו לתוקף במה שמסתמן כניסיון אחרון למנוע סגר במהלך החגים. האם הממשלה תצליח למגר את התחלואה המתפשטת, או שמא אין מנוס ושוב נעביר את החגים ללא המשפחה? פרופ' חזי לוי, מנהל בית החולים ברזילי ומנכ"ל משרד הבריאות לשעבר שוחח עם בן כספית ורוני בר־און והגיב לדברים.
פרופ' חזי לוי שידר אופטימיות זהירה באשר למדדי התחלואה בקורונה, ואמר: "מצבנו יציב יחסית, מספר המאושפזים הולך ועולה, וזה מבטא את התחלואה והמאומתים מדי יום. אנו יציבים כארבעה ימים מבחינת מספר החולים הקשים המאושפזים, זה סימן מעודד במעט. אולי זה רמז לכך שאנחנו נדבקים אבל לא נהיים חולים קשה". לדבריו, "אם נחסן ונעלה את מוגנות האוכלוסייה, נראה פחות חולים קשים וזה מה שחשוב".
כשנשאל האם הירידה במספר המאומתים מעיד על תחילתה של מגמת בלימה, השיב: "כרגע מחוסנים כמיליון ו־200 אלף במנה השלישית, ואנחנו יכולים להגיד באופטימיזם כלשהו שאכן יש אי עלייה, שאולי היא תחילתה של ירידה. לכן, הייתי נוקט בקו האופטימיסטי אבל המפוכח - להקפיד על כל ההגבלות שמטילים, לנתר בקפדנות, להמשיך להתייעץ עם המתמטיקאים ולראות את המודלים, ולהמשיך ולחסן ולקרוא לחסן".
בהמשך, התייחס לסוגיית חיסון הילדים בבתי הספר, לה מתנגדת שרת החינוך יפעת שאשא ביטון ודורשת לקיים זאת שלא בשעות הלימודים: "אם אנחנו מטיפים לחיסון ואומרים שהוא כל כך חשוב גם בקרב בני הנוער, הילדים נמצאים בבתי הספר ואנחנו לא יכולים לחסן אותם שם? אני לא מבין את זה, אנחנו מחסנים לשפעת, לחצבת. יש חיסון שיכול למנוע תחלואה ולהבטיח את הלימודים באופן סדיר יותר, אז מדברים על הפסד של שעה? מה יותר טוב, שהילדים יהיו בבידוד ויפסידו 7 ימים?"
עריכה: עופרי גליכמן