תושבי אפגניסטן המנסים לנוס מהמדינה נוכח השתלטות הטליבאן על כל שטחיה, ממשיכים לנהור את נמל התעופה בקאבול ומתחננים לישועה. על פי הפרסומים הקשים, לפחות 20 בני אדם נהרגו במסגרת הפינוי בנמל התעופה בקאבול, מה שמעלה את דאגתן של מדינות אירופה ממשבר פליטים שיגיע לפתחן. העיתונאי איתי אנגל ('עובדה') הביא פרטים נוספים על מצבה של אפגניסטן בימים קשים אלה.
איתי אנגל סיפר על ניסיונות הבריחה של חברו הטוב, כתב של 'הניו יורק טיימס', שהתגורר באפגניסטן עד הפלישה של הטליבאן למדינה: "עצם זה שהטליבאן השתלטו על אפגניסטן היה לחלוטין צפוי. אני זוכר שלפני שנתיים תכננו איך הוא בורח מהטליבאן, ואיך העיתון שעבורו הוא עובד מחלץ אותו. מה שלא היה ברור זה לוח הזמנים. בפעם הראשונה שהגיע לשדה התעופה, כל הרכוש שלו נאבד. תודה לאל, לפני 3 ימים הצליח לעלות על מטוס, יחד עם הילדים. ההורים שלו נשארים בקאבול וקרובי משפחה גם".
הוא שיתף כי, "בהתחלה עשינו ממש שיחות, ופתאום הקשר התחיל להתנתק. הוא אמר לי 'אני לא פנוי לשיחות ארוכות, האינטרנט מתחיל להתערער. אני אעדכן אותך מה קורה איתי'; כשהוא מנסה לברוח, להשמיד מסמכים שמעידים על כך שעבד עם האמריקנים. במקביל הוא מתאר את החיילים ברחוב, רגע לפני שהטליבאן נכנסים. מתפשטים מהמדים, עולים על אזרחי, זורקים את הרובה בשיחים או על המדרכה כדי להגיע מול הטליבאן ולהגיד 'אנחנו שמחים שבאתם ושונאים את הצבא האפגני'. כל אחד מתאים עצמו לריבון החדש".
אנגל ציין כי "לפני שבוע ארה"ב אמרה 'אנחנו מעריכים שלטבליאן ייקח 3 חודשים להגיע לקאבול', זה היה 3 ימים. כל הצבא האדיר שהאמריקנים בנו ב-20 שנה באפגניסטן, התפרק ב-20 דק' ומה שנורא זה הנשק. הרבה השקעה הייתה בנשק שהאמריקנים נתנו לאפגניים, הכול אצל הטליבאן. הם קיבלו את מה שרצו, והם יהיו סבלניים לאפשר לאמריקנים ולמערביים לעשות את החילוץ שלהם".
עוד הוסיף, וטען: "העולם היה יכול לעשות פעולות על מנת לסייע, כעת הוא כבר לא יכול לעשות זאת. אם לא היו נחפזים ועושים זאת בצורה מסודרת, אפשר היה להציל את תושבי המקום. זה מאוחר מדי, יש עובדה מוגמרת - המשטר הכי חשוך על פני כדור הארץ, הטליבאן שנתן בעבר חסות לאל קאעידה, נמצא שם. האם הוא שוב ייתן מחסה לאל קאעידה? לדאע"ש? זו האידאולוגיה שלו".
עריכה: עופרי גליכמן