פחות מ־24 שעות נותרו עד פתיחת שנת הלימודים בבתי הספר ובכיתות, ועל אף התרגשותם הרבה של התלמידים וילדי הגנים, עולה השאלה כיצד, אם בכלל, תשפיע הפתיחה בצל נגיף קורונה על שיעורי התחלואה ברחבי הארץ. האם ההחלטה לפתוח תצעיד אותנו לאחור בהיבטי המלחמה במגפה?
ראש עיריית גבעתיים רן קוניק שוחח עם ענת דוידוב ב־103fm והגיב לדברים: "אני לא בדיוק נגד פתיחת שנת הלימודים כי כולנו רוצים לפתוח ולחיות בצל הקורונה, וגם אין ממש אלטרנטיבה. אם הילדים יישבו בבית לא ייפתרו כל הבעיות. אני חושב שלנוכח הימים האחרונים, המתווה עדיין לא ברור ואין פתרונות לכלל הבעיות. יתר על כן, התחלואה עולה ויש הרבה ילדים בבידוד. זה כאילו לפתוח ומה שיהיה יהיה, כי לא מונעים לא ממורים ולא מילדים שלא התחסנו או נבדקו להיכנס לבתי הספר. אף אחד לא מבין מה יקרה בתסריט כזה או אחר, יש בלגן בהנחיות ואני לא בטוח שזה שווה את המחיר. אולי היה שווה לחכות כמה שבועות ולעשות סדר בהנחיות".
"זה לא או לימודים או לשבת בבית, היה אפשר לדאוג לפעילויות העשרה לילדים בחוץ או בקבוצות קטנות, זה לא שחור או לבן" הדגיש, והוסיף: "לא ממש לומדים בחודש הזה, אנו חוזרים לאותה בעיה - אנשי הממשלה מתעקשים לנהל ברמת המיקרו את מה שראשי הערים יכולים לעשות. זו האכזבה שלי מהממשלה החדשה, אני לא רואה פה שום שינוי".
בסיום דבריו, הבהיר ראש עיריית גבעתיים: "מדברים על העברת סמכויות אך מתעקשים לא לעשות זאת. כולנו בעד פתיחת שנת הלימודים, אך ויתרו על העברת סמכויות וניהול המשבר בצורה דיפרנציאלית, אנחנו המג"דים בשטח. אנו צריכים לנהל את זה ביום יום, אבל אין לנו סמכויות. אנו לא יכולים לומר למורים ולגננות שום דבר. יש התרגשות ממחר, השאלה מה יקרה בימים שאחרי, ואני חושב שהיה צריך להודות בטעות, לחשב מסלול מחדש ולחכות".
עריכה: מיכל קדוש