ה-FDA האמריקני החליט לאשר את חיסון הבוסטר לקורונה רק בעבור גילאי 65 ומעלה ואוכלוסיות סיכון, וזאת בניגוד להחלטה שהתקבלה בישראל לפני שבועות ספורים. פרופסור איתמר גרוטו, המשנה למנכ"ל משרד הבריאות לשעבר, שוחח עם בן כספית ואריה אלדד ב-103fm והגיב להחלטת ה-FDA.
"ל-FDA יש שיקולים משלו והם לא תמיד בהתאם למה שקורה אצלנו", הדגיש פרופ' גרוטו בפתיחת דבריו. "אנחנו לא המדינה ה-51 בארצות הברית עדיין, ויש לנו אוטונומיה משלנו, אני מקווה. אני מאמין מאוד בחיסון השלישי, ואם צריך גם מנה רביעית נעשה אותה. אין לי ספק שהדבר הזה עובד. אני מרגיש שלם עם ההחלטה שלנו להמליץ על חיסון בוסטר לכל אחד, אך השאלה היא בנוגע לאכיפה של זה – האם צריך להשתמש בתו הירוק או בהסברה. בנקודה זאת שווה לקיים דיון נוסף, ולא להחליט ישר כאשר אנו משתמשים בכלים של נשק יום הדין".
"הציבור הישראלי רוכש ל-FDA יותר אמון מאשר הציבור האמריקני", טען פרופ' גרוטו והתייחס לחששות הרבים שעלו בקרב תושבי ישראל בעקבות הודעת ה-FDA. "לנו יש את הנתונים שלנו שאנחנו סומכים עליהם, ולאמריקאים עדיין אין נתונים טובים כי הם בפיגור בכל עניין החיסונים. חלק מהמומחים הסבירו שהם מתנגדים למנת החיסון השלישית בארצות הברית, בעיקר כי צריך עדיין לתת דחיפה לחיסון הראשון. הם שידרו למנהיגים שלהם שצריך קודם כל לחסן יותר אנשים במנה הראשונה והשנייה, לפני שעוברים לשלישית. יש בדברים האלה פוליטיקה של רפואה".
בהמשך, התייחס פרופ' גרוטו לדיון שנערך ב-FDA באופן שקוף לציבור והביע דעתו על הפערים בין התנהלות הארגון האמריקני לבין התנהלות משרד הבריאות בישראל: "לא כל הדיונים של ה-FDA נערכים כך, יש דיונים שמתקיימים ב-4-8 עיניים ובקבוצות יותר קטנות, אך התהליך הסופי הוא שקוף והגיע הזמן שגם אנחנו נעשה את זה. כאשר כיהנתי בתפקיד ראש שירותי בריאות הציבור, דאגתי לפרסם את כל הפרוטוקולים של הוועדה המייעצת לחיסונים באינטרנט יומיים אחרי הדיון, וזה מופיע כולל כל מה שכל אחד אמר בדיון, גם אם הדברים שנאמרו לא תמיד מצאו חן בעיניי משרד הבריאות. באירוע הזה אנחנו פחות שקופים".
עריכה: ג'וני דוב