סיון כהן

"אנו כמעט בשיא השימוש במכשירי האקמו"

מנכ"ל בית החולים שערי צדק פרופ' עופר מרין הזהיר מתפוסה גבוהה של מכשירי האקמו בבתי החולים • העריך: "השיבה ללימודים עשויה להעלות את התחלואה"


חרף העובדה שמספר המאומתים לנגיף קורונה ממשיך במגמת ירידה, בתי חולים רבים ברחבי הארץ כורעים בימים אלה תחת עומס חסר תקדים בשל המספר הגבוה של הנדרשים לטיפול במכשיר האקמו. פרופ' עופר מרין, מנכ"ל בית החולים שערי צדק שוחח עם גדעון אוקו ב־103fm וסיפר על ההתמודדות הקשה עם גל התחלואה שמציף את בתי החולים.

פרופ' עופר מרין התייחס לנתוני התחלואה ולמספר החולים במצב קשה הזקוקים לטיפול במכשירי אקמו, ועדכן כי בבית החולים אותו הוא מנהל יש כיום (ה') שבעה מטופלים במכשיר זה. "לא היה בשנה וחצי האחרונה שום מצב שהיו לנו 7 מטופלי קורונה על אקמו, אנחנו המספר הגדול בארץ. זה מספר עצום". כמו כן, הסביר כי "אקמו זו השקעה עצומה. לא כל בתי החולים יודעים לחבר אל המכשיר, ובבתי החולים שיודעים לחבר יש מספר מוגבל של מכשירים".

הוא הוסיף, והתריע: "אתה לא יכול לתת לצוות אחד לטפל ב-7 מטופלי אקמו, צריך הרבה יותר אנשי צוות. אנחנו במצב של הבנה שזה מכשיר כמעט חסר, ולכן אתה מפעיל שיקול דעת למי אתה נותן את המשאב. חיבור למכשיר אקמו זה לא שחור או לבן, יש תחום אפור, ואני מניח שכולנו מפעילים שיקול דעת. אין ספק שאנחנו כמעט בשיא של שימוש במכונות אקמו, כמעט כל מכשיר אמקו בארץ תחת שימוש".

עם זאת, הרגיע ואמר כי בבתי החולים טרם נדרשים לדילמה המוסרית למי להעניק טיפול מציל חיים נוכח היעדר המשאבים הראויים לטיפול במגפה. פרופ' מרין אף התייחס להבטחות של ראש הממשלה נפתלי בנט והממשלה כי יוענק סיוע כלכלי לבתי החולים ויוקצו תקנים נוספים לצוותים על מנת שיוכלו לעמוד בעומס נוכח התחלואה הגואה, והודה בכאב: "אנחנו לא רואים שינוי, אין עלייה במספר מיטות הטיפול נמרץ בארץ. צריך פה השקעה עצומה של משאבים, כוח אדם, קורסים, מקומות פיזיים, מכשור. זה משהו לאומי שצריך לעשות".

בהמשך, התייחס לחזרת הילדים לבתי הספר והגנים, והזהיר: "אין ספק שהחזרה לבתי ספר היא סימן שאלה, הילדים יכולים להפיץ את המגפה ויכול להיות שהמספרים יעלו. אני מניח שהם יעלו, השאלה אם מעט או הרבה".

 

עריכה: עופרי גליכמן

30/09/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


נגיף קורונה
נגיף קורונה  |  צילום: דוד כהן/פלאש90
Paris