פתיחת מושב החורף בכנסת אתמול (ב') הייתה סוערת ללא ספק. ראש הממשלה נפתלי בנט עלה לנאום וסיכם את 113 הימים הראשונים של הממשלה בראשותו, בעת שנאלץ להתמודד עם הפרעות וקריאות ביניים מכיוון האופוזיציה. בין שלל הנושאים עליהם דיבר, חשף בנט מבצע ביטחוני סודי שהתבצע בחודש שעבר במטרה להשיג מידע חדש אודות החייל החטוף רון ארד. גולן יוכפז וענת דוידוב שוחחו עם יעקב פרי, ראש השב"כ לשעבר, שהגיב לדברים.
פערים גדולים נרשמו אתמול בין הדרך בה הציג ראש הממשלה נפתלי בנט את המבצע הביטחוני כ'נועז' ו'מוצלח', לעומת הדרך בה הגיבו במערכת הביטחון, שהגדירו את המבצע ככישלון. יעקב פרי הדגיש כי לאורך השנים שחלפו מאז נפל בשבי הנווט רון ארד, "מערכת הביטחון והמוסד כמובן בתוכה לא הפסיקה להתאמץ ולנסות להביא פרטים".
הוא העריך כי "התשתית המבצעית שהמוסד הצליח לפרוש באיראן, היא אולי הבסיס לנסות לדלות פרטים על הנווט השבוי. הרבה שנים היה חשד וידיעות שרון ארד נמצא בכלא או בשבי האיראני. אפשר לעשות מזה השלכה", והוסיף: "השאלה כאן היא באמת למה התכוון המשורר,ראש הממשלה. אני חושב שהוא רוצה להודיע למשפחות ולעם ישראל שנושא השבויים והנעדרים הוא אחד מהנושאים העיקריים שהוא והגופים שהוא מפקד עליהם עסוקים בו".
לדבריו, ראש הממשלה למעשה ניסה להשיב לביקורת על כך שישראל לא מצליחה להביא את גופות החיילים הנעדרים או להשיב את השבויים החיים. "אני חושב שהכוונה הייתה לומר 'אנחנו עוסקים בנושא הזה ללא הרף'. אני יודע שעושים ניסיונות ומאמצים גם בנושא של רצועת עזה, ועדיין בנושאים של רון ארד", אך הודה: "במבחן התוצאה אפשר להגיד שאנחנו די נכשלנו".
כשנשאל האם החשיפה גרמה נזק למאמץ, השיב: "אני לא אוהב את ההתבטאות, מה שבתחום החשאי צריך להישאר בתחום בחשאי ורק כאשר ישנה תוצאה כדאי אולי לחשוף אותה. אך אני לא בטוח שנגרם נזק לאנשי ביטחון או לביטחון ישראל בעצם אזכור העניין".
כמו כן, לא שלל את האפשרות שייתכן ובכל זאת "המבצע קידם את המידע על רון ארד, ואולי בעתיד, אולי בעוד מספר שבועות, נשמע משהו חדש. יכול להיות שהתקדמנו במידע או במשהו דומה".
עריכה: עופרי גליכמן