הצעת החוק לדמי אבטלה לעובדים העצמאים שיזמה האופוזיציה נפלה על חודו של קול, ובין חברי הכנסת שהצביעו נגד - סגן השר אביר קארה (ימינה), מי שייסד את תנועת השולמנים שמטרתה לפעול למען תנאיהם של העצמאים. קארה שוחח עם גדעון אוקו ב-103fm והסביר מה עומד מאחורי התנגדותו להצעת החוק.
סגן השר אביר קארה הגיב לביקורת על הצבעתו נגד הצעת החוק לדמי אבטלה לעובדים העצמאים, וטען: "החוק הזה לא היה לטובת העצמאים, ולא היה עוזר להם. הוא היה גורם לעצמאים לשלם כסף נוסף לביטוח לאומי, אני מתנגד לדבר הזה", והוסיף: "אני לא רוצה שאנשים יקבלו את האשליה שהיה פה פרס, לא היה מדובר בדמי אבטלה אלא במס בתחפושת".
הוא הדגיש כי "לכל העלאת מיסים במדינת ישראל אני אתנגד. נפלו 29 הצעות חוק כאלה משנת 1996 , מתוך 29 הצעות חוק, 28 הצעות היו גרועות לחלוטין. לא משנה מי היה מביא אותן, אני הייתי מצביע נגד. אם כולם היו מצביעים בעד, אני הייתי מצביע נגד. זה לא דמי אבטלה או רשת ביטחון, זה עוד מס שעצמאים יידרשו לשלם, כמובן שאהיה נגד".
כמו כן, ציין כי "הייתי מוכן שזה יהיה בצורה התנדבותית ולא בכפייה. יש הרבה עצמאים שלא רוצים להמשיך לקבל כלום מביטוח לאומי, ורוצים להפחית את ההפרשות לביטוח לאומי". משום כך, קארה סיפר כי הם מקדמים "הצעת חוק של רשת ביטחון לעצמאים, שמתוך ההפרשה הקיימת לביטוח לאומי, יעבור תמיד אחוז מסוים לקופה פרטית של בעל העסק. כך הוא לא צריך להיות מובטל כדי להיות זכאי לקבל סעד מביטוח לאומי".
ארגון לה"ב הכולל יותר מרבע מיליון עצמאים ביקר בחריפות את התנגדותו לחוק, בטענה כי הייתה לו הזדמנות פז להעביר חוק שייתקן עוולה היסטורית, גם אם לא מושלם, ולפעול בהמשך לתקן ולשפר אותו. הוא הגיב: "לא רק שהעלו הצעה פופוליסטית, אלא העלו הצעה כל כך גרועה שזה מקומם. רציתם לעשות משהו? תעלו משהו טוב שיהיה משא ומתן ושיהיה כדאי לקדם את זה".
עוד הוסיף: "עד שהגחתי לאוויר העולם לפני שנתיים וחצי אף אחד לא דיבר על העצמאים. בליל ההסדרים סיכמתי עם שר האוצר וראש הממשלה שבנובמבר נביא את הסיכום שלנו לרשת ביטחון לעצמאים. אני מקווה שב־100 ימים אשלים את ההבטחות שלי לבוחרים".
עריכה: עופרי גליכמן