מעיין אדם

מפחיתים את האלימות ברשתות החברתיות

יוזמת הקמפיין מטעם מרכז מצמיחים השחקנית אגם שוסטר הסבירה: "גם אנחנו בצעירותנו חטפנו חזק, לא היה מי שיקשיב ואנשים נשארו מצולקים"


מרכז מצמיחים יצא עם קמפיין חדש להפחתת האלימות ברשתות החברתיות ובכלל. בקמפיין משחזרים כוכבים על החוויות הקשות שעברו בילדותם, זאת במטרה לעורר בקרב ההורים מודעות להשפעות חרם והשפלות על הילדים. בקמפיין השתתפו השחקנים נופר סלמאן, שחר טבוך, מאור לוי ועלא דקה. השחקנית והבימאית אגם שוסטר, שיזמה את הקמפיין להפחתת אלימות ברשתות החברתיות, התייחסה לתופעה והסבירה כיצד מרכז מצמיחים מסייעת בנושא.

"הרשת פרוצה ואף אחד לא מלמד את הילדים שלנו את תרבות השיח וההתנהגות ברשתות החברתיות, זה מגיע למקומות נפיצים ועלול לסכן חיים", ציינה שוסטר בפתח דבריה. 

מרכז מצמיחים פועל במודל התערבות ייחודי, המבוסס על למידה רגשית חברתית. המודל מתבסס על עבודת שטח וידע מחקרי־מקצועי של חוקרים וארגונים שונים בעולם. "בקמפיין ובמרכז אנחנו מדברים על כמה השפעה יש לרשתות החברתיות. אנחנו מגיעים לכיתות ונכנסים לעולמם של הילדים, דרך שאילת שאלות וסקרנות. אנחנו טוענים שהרבה פעמים התוקפנות תבוא דווקא מצד ה'מקובלים', הם אינטליגנטים ובעלי כישורים חברתיים. זה נקרא תוקפנות מעמד, הילדים החזקים יודעים לנהל מעמד חזק כשהם לא בפרונט", הסבירה. 

"הפנייה היא להורים - שיחה בסוף יום תחולל שינוי"

שוסטר, שהעידה על עצמה שבעברה הייתה בצד התוקפני, הסבירה מאיפה זה נבע. "הייתי ילדה מאוד אלימה וללא שום תמיכה מערכתית נכונה. אני לא מאשימה אף אחד, אבל האלימות שיצאה ממני הייתה קריאה לעזרה", שיחזרה, והדגישה: "אנחנו טוענים שהתוקפן הוא קורבן לא פחות מאשר מי 'שחוטף'".

"הפנייה ברובה היא להורים, אנחנו יכולים לעשות המון אבל כשההורים חושבים שהאחריות רק של המערכת, הם יכולים לפספס המון דברים שקורים בחיי ילדיהם. מספיקה שיחה קצרה בסוף היום, כמה שאלות על איך היה ומה קורה עם החברים לכיתה - זה יכול לחולל את השינוי. כשהיינו צעירים חטפנו ולא היה אף אחד שיקשיב. אנשים נשארו מצולקים והצלקות השפיעו על עיצובם", סיכמה שוטסר.

עריכה: שני רומנו

29/10/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


מעיין אדם
מעיין אדם  |  צילום: יקיר שוקרון
Paris