איפה הכסף
עם ענת דוידוב

"רווחה זו לא מילה גסה, הממשלה צריכה לדואג לתושביה"

ח"כ אפרת רייטן על פתיחת ההצבעה על תקציב המדינה: "אנו מוכרחים לשים דגש על השקעה בכל השכבות שצריכות אותנו - תמיד אפשר יותר, וצריך לתקצב עוד"


הבוקר (ג') נפתחה ההצבעה על תקציב המדינה בכנסת. הדיונים הסופיים על חוק תקציב המדינה לשנים 2022־2021 הגיעו לעיצומם ואם הכל יעבוד כמתוכנן, עד סוף השבוע יהיה לישראל תקציב מאושר הכולל רפורמות חשובות לאחר יותר משלוש שנים ללא תקציב. ענת דוידוב שוחחה ב־103fm על כך עם יושבת ראש ועדת העבודה והרווחה, חברת הכנסת אפרת רייטן (העבודה). 

"זאת זכות עבורי, קיבלתי את הזכות לעמוד בראש וועדת העבודה והרווחה. כל יום אני קמה בבוקר ואומרת תודה על הזכות הכבירה שנפלה בחלקי", ציינה ח"כ רייטן בפתח דבריה, "אני עושה את המקסימום. אי אפשר להתעלם מהרפורמה הענקית שאנחנו עושים בביטוח הנכות, התיקונים שבחוק הביטוח הלאומי והתקנות".

"רווחה זו לא מילה גסה. כל הזמן מדברים על כלכלה חופשית אבל אנחנו מוכרחים לשים דגש והשקעה בכל השכבות שצריכות אותנו. לחשוב במובן של מדינה שדואגת לתושביה - לפתוח חסמים איפה שאפשר. תמיד אפשר לשפר, צריך עוד וצריך עוד לתקצב", אמרה, והוסיפה: "הממשלה הזו קיימת מספר חודשים ועשינו את הלא ייאמן, לקחת כל כך הרבה מפלגות, להושיב אותם יחד ובחודשיים שלמים לעשות עבודה מקצועית ולראות את התוצרים".

"לא הייתי מוכנה להשאיר את הילדים מחוץ למתווה"

קידום הצרכים של הנכים בישראל והילדים עם המוגבלויות תמיד היו בראש סדר העדיפויות של יו"ר ועדת העבודה והרווחה. "הוספנו 900 מיליון ש"ח מעל לרפורמה שהייתה ב־2018, מתוכם 300 מיליון ש"ח לילדים עם מוגבלויות. לא הייתי מוכנה להשאיר את הילדים מחוץ למתווה", הדגישה, "הוספנו גם קצבאות לנכים הקשים ביותר. אנשים עם מוגבלות נפשית לא יכלו לקבל את השירותים כי הם היו צריכים להוכיח 60 אחוזי נכות - אז הורדנו את הסף ל־40".

"עבדנו עם כל הארגונים, היו שם אנשים שלקחו את ההובלה ומצאו את שיתופי הפעולה הנכונה. היו גם וויתורים כואבים, כמו פטור ממס הכנסה", שיתפה.

עריכה: שני רומנו

02/11/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


צילום: יונתן זינדל/פלאש90
Paris