לאחרונה, עולים לכותרות תיאורים רבים על פגיעות מיניות בקרב נוער, שנדמה שלא זוכות לטיפול רחב היקף על ידי המדינה. עמותת 'אפשר' המטפלת בילדים ונוער נפגעי תקיפה מינית, הקימה לפני 15 שנה שמונה מרכזי הגנה בישראל הקרויים 'בתי לין', המופעלים על ידי משרד הרווחה והוקמו בסיוע קרן שוסטרמן, ומרכזים את כל גורמי המקצוע עבור טיפול בנפגעי תקיפה מינית ואלימות.
מתי שיק, סמנכ"ל העמותה, סיפר: "המרכזים מציעים לקטין ולמשפחתו תהליך של תמיכה ראשונית במקרה של פגיעה מינית, הראייה היא הוליסטית תוך התמקדות בטובתו של הקטין. הכל מוכוון על ידי עובדים סוציאליים. יש עלייה מתמדת במספר הפונים, שלדעת אנשי המקצוע כנראה שזו לא עלייה במקרים, אלא יותר בעלייה במודעות ובנכונות להגיש תלונה ולדווח".
"ככל שהמודעות והפתיחות של החברה הולכת וגוברת, חומות הבושה וההסתרה נסדקות", הוסיף והדגיש: "יש יותר נכונות לפנות לאנשי מקצוע ולטפל בדברים, וכך למנוע את הנזק העתידי שעובר הקטין".
על סערת ההטרדות המיניות בקהילה הגאה שהוזכרה השבוע באמצעי התקשורת, אמר שיק: "כשקטין נפגע מינית, קשה לדבר על נטייה מינית. אנו במידה מסוימת עלולים לעשות עוול לקטין, על ידי זה שנשייך אותו לנטייה כלשהי".