סגן שר החוץ של איראן הודיע השבוע (ד'9 כי שיחות הגרעין יחודשו ב־29 בנובמבר, ואף הודיע כי המועד תואם עם השליח האירופי לענייני שיחות הגרעין. האם הגיע זמנה של מערכת הביטחון הישראלית לחשב מסלול מחדש באשר לסוגיה האיראנית?
ראש אמ"ן לשעבר, אלוף (מיל') עמוס ידלין שוחח עם ניסים משעל ב־103fm והגיב לדברים: "האיראנים זיהו את הלהיטות האמריקנית של ממשל ביידן לשוב להסכם, ובמשך שישה סבבים של שיחות, הם הציבו דרישות מאוד גבוהות שאפילו הממשל הדמוקרטי בוושינגטון לא היה יכול לקבל. זה פעל לטובתם, וזה לוחץ את האמריקנים".
"ההסכם הזה מ־2015 טוב לאיראנים בטווח הארוך", הבהיר והוסיף: "הם מאוד רוצים שיורידו מהם את הסנקציות. עדיין לא צריך לממש את האופציה הצבאית, אך כדאי שהיא תהיה מאוד אמינה, יותר בארצות הברית מאשר אצלנו. האמריקנים מתכוננים למצב שהשיחות מול איראן לא יצליחו. אנו במצב שאם יש הסכם זה לא טוב, ואם אין הסכם אנו הולכים לעמוד בפני ברירת הברירות לראש ממשלה ישראלי".
באשר לאפשרות של תקיפה ישראל באיראן, אמר ידלין: "נפתלי בנט כראש ממשלה צריך להחליט או לא לעשות כלום או לעשות מהלך תקיפה. תקיפה הוא המהלך האחרון אחרי שכל האסטרטגיות האחרות בוצעו. אני מרוצה שהבנו שצריך להקצות תקציב, ולעדכן התוכניות הצבאיות למצב הנוכחי. יש לישראל יכולת צבאית לתקוף את איראן, הבעיה היא לא התקיפה אלא מה קורה אחריה. יש פה הרבה מאוד שיקולים".
עריכה: מיכל קדוש