איפה הכסף
עם ענת דוידוב

"מקווה שנוכל להגיע ל־60% מתחסנים"

ד"ר יוסי אזולאי, ראש תחום רפואת ילדים במכבי, לקראת מבצע חיסון הילדים: "כבר ביום שלישי נתחיל לחסן - היומנים פתוחים, ההורים מוזמנים לקבוע תור"


אמש (ש') נחת בישראל משלוח של מיליון חיסונים נגד הקורונה וכבר היום (א') קופות החולים בארץ פתחו את היומנים לזימון תורים עבור הילדים בגילאי 5-11, שיחלו רשמית להתחסן ביום שלישי. האפשרות לחסן ילדים בבתי הספר לא נפסלה לחלוטין על ידי שרת החינוך, והבוקר (א') עלתה ההצעה להציב עמדות חיסונים בכניסה למופעי חנוכה. ענת דוידוב שוחחה עם ד"ר יוסי אזולאי, ראש תחום רפואת הילדים במכבי שירותי בריאות, אשר הביא פרטים נוספים על הידיעה.

"היומן פתוח וההורים יכולים לקבוע תורים", ציין ד"ר אזולאי בפתח דבריו, יש התעניינות. 40־35 אחוזים בוודאות יתחסנו, 30־25 אחוזים מתנדנדים ויש את המתנגדים. מקווה שנוכל להגיע תוך כדי המצבע למספרים גבוהים יותר של 60 אחוזים מחוסנים".

כמה ממתנגדי החיסונים צפויים להשתכנע ולחסן את ילדיהם? "זה תלוי ביכולת שלנו ל'שגרר' את הדבר הזה, להעביר את המסר ולשכנע את ההורים בעיקר בניסיון, בביטחות וביעילות החיסון", השיב ד"ר אזולאי, "זו עבודה שאנחנו עושים מול הצוותים הרפואיים שלנו כדי שהמסר יהיה מקצועי, נכון ולא יתעסק עם דעה כזו או אחרת. בסוף כשמסתכלים על הציבוריות הישראלית הדעות לא מבוססות על המחקרים שאנחנו עושים. יש הרבה עבודה לעשות, עם המתנדנדים אנחנו נצליח".

"ככל שנרד בגיל, אני מניח שההורים יהיו הפרמטר היותר קובע ופחות הילדים עצמם. ברוב הפעמים זה הורים שלא התחסנו בעצמם. אנחנו פוגשים גם הורים שהתחסנו ועבור הילדים שלהם מדובר בסיפור אחר. מה שאני אומר לאותם הורים זה שבסופו של דבר מדובר בפנדמיה, הסיכוי הוא כמעט של 100 אחוזים שכולנו נחלה - אם לא בגל הזה אז בגל הבא", הדגיש.

"כל מחוסן מוסיף להגנת העדר"

לעומת מחלות אחרות, חיסון הקורונה לא מונע מהאדם המחוסן להידבק במחלה. ד"ר יוסי אזולאי הסביר מדוע: "מקדם ההדבקה של קורונה הוא גדול, וקל יותר להדבק במחלה. הקורונה והשפעת הן מחלות שעושות סיבוב בכל העולם. בפנדמיה, כמו בפנדמיה, המחלה תעבור ממדינה למדינה ובגלל אופי הווירוס ייעשו שינויים. לפעמים יגיע אותו וירוס ולפעמים וירוס אחר לגמרי שלא תמיד החיסון עושה את אותה עבודה עבורו".

"החלטת ההורים לחסן היא החלטה אקטיבית. כדי לא לקחת את ההחלטה האקטיבית הם מחליטים באופן אקטיבי לא לחסן את הילד. יכול להיות שהמחלה ברגע ההדבקה היא קלה, אבל היו מקרים שהיא הייתה קשה כולל תמותה בקרב ילדים", אמר.

בהמשך התייחס להשלכות ארוכות הטווח של הקורונה: "אנחנו לא יודעים מספיק. הן פוגעות בהרבה מערכות, בעיקר בלבבית, ובאיכות החיים. כדי לעצור את ההשלכות האלו אנחנו חייבים לחסן. בסוף כשאנחנו מדברים על אוכלוסייה שלמה ועל הגנת עדר, כל מחוסן מוסיף להגנת העדר. אם נוסיף עוד ועוד מחוסנים, בטח לאוכלוסיות כמו ילדים, נוכל בהחלט לעצור את הלהבה".

עריכה: שני רומנו

21/11/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


חיסון לקורונה (ארכיון)
חיסון לקורונה (ארכיון)  |  צילום: אוליבייה פיטוסי/פלאש90
Paris