האם עובדי מדינה שלא יציגו תו ירוק יצאו לחל"ת? כך על פי המלצה שמקדם שר האוצר אביגדור ליברמן (ישראל ביתנו) והגיש לאישור הממשלה. בהצעה השר יקים צוות בינתחומי שינסח כללים שיאפשרו להוציא עובדים במגזר הציבורי שאינם מעוניינים להציג תו ירוק במקום עבודתם לחופשה ללא תשלום. ההצעה שתוגבש תחול על רק על עובדים בשירות המדינה, ולא על שאר העובדים במשק.
יעל איילון עורכת התוכנית הסבירה על ההצעה ואמרה, "בעוד כולנו מדברים על חובת החיסונים בא שר האוצר ומוביל מהלך די מאחורי גבה של ההסתדרות הכללית. ההצעה תקים צוות של נציגים של משרדים, משירות המדינה עד משרד האוצר, שיגבש המלצות איך להתמודד עם אותם עובדים שלא חוסנו ואין להם תו ירוק ומסרבים למלא אחר התקנה שאמורה להיות מיושמת לפיה הם יציגו אחת ליומיים או שלושה תוצאות בדיקות לקורונה. היקף התופעה של העובדים האלה לא ידוע, אבל היא כנראה קיימת. המהלך מבחינה חוקית לא יכול להתאפשר, עדיין אי אפשר לנייד אותם או להזיז אותם מעבודתם במצב החוקי הקיים. ההודעה שלנו הייתה הפתעה להסתדרות, גם בהסתדרות עובדי המדינה לא ידעו על המהלך".
בהמשך עלה לשידור עו"ד נחום פיינברג מומחה בדיני עבודה שהציג את הפן המשפטי של הסוגיה, והאם היא אפשרית, "אני מהשמרנים שחושב שצריך ללכת הכי חזק נגד אלה שלא מתחסנים", אמר בפתח דבריו, "כיום המצב הוא שעובד שלא רוצה להתחסן, הנורמה במשק מחייבת אותו להביא בדיקות קורונה שליליות אחרת הוא לא ייכנס למקום העבודה. לאור מה שפורסם להערכתי לליברמן נמאס מהעניין הזה, כי יכול להיות שאין לו שליטה על מקומות העבודה. אנשים לא מתחסנים ולא מקפידים. אז הוא רוצה להפוך את המצב, מי שלא מתחסן שישב בבית".
על הפן החוקי של הנושא, והאם הוא מפר זכויות עובדים וזכויות אדם, "אנחנו חייבים להסתכל על מדינות העולם, בגרמניה אוסרים על אנשים שלא התחסנו שבאופן מוחלט לא נכנסים למקומות ציבוריים, באוסטריה הולכת להיות חובת חיסון. כנראה שנצטרך ללכת לחקיקה ראשית, או הסכם קיבוצי עם ההסתדרות, או הבנה. יהיה קושי ראשי ללכת לכיוון של הוצאה לחל"ת".