אודי סגל וענת דוידוב

"יש לנו 10 אלפים פניות שעדיין לא הגענו אליהן"

ח"כ אופיר סופר: "אנחנו בפער של שנים שאגף השיקום לא טיפל בלוחמים כמו שצריך ולכן זו משימה קשה" • הזכיר: "יש עוד הרבה אנשים שלא פונים לסיוע"


נכה צה"ל שלחם בחטיבת הצנחנים ונפצע במהלך שירותו, נמצא אמש (א') ללא רוח חיים לאחר ששם קץ לחייו. לדברי משפחתו, הוא סבל מפוסט טראומה קשה ועל אף שנאבק שנים שיכירו בו - אגף השיקום במשרד הביטחון מעולם לא הכיר בפגיעתו הנפשית. סביב ידיעה זו ביקשו ענת דוידוב וגולן יוכפז לשוחח עם חבר הכנסת אופיר סופר. סופר (הציונות הדתית) הוביל את ועדת המשנה שעסקה בנושא פוסט טראומה וסיפר על המעורבות שלו בנושא, ועל המרחק העצום שעדיין קיים מטיפול ראוי בלוחמים.

בפתח הריאיון הסביר חבר הכנסת סופר שהוא עסוק בסוגיה למעלה משנה וחצי ובאופן אינטנסיבי. "גם אז הייתי באופוזיציה וגם היום אני באופוזיציה ומאוד קל לי לבקר את משרד הביטחון. יחד עם זאת אני רוצה לומר שכן חל תהליך משמעותי בהקשר של רפורמת נפש אחת, אבל מקרה כמו אתמול וצריך לומר שלצערי בשבועיים האחרונים זהו לא המקרה היחיד. הייתי בלוויה ובה נשמע סיפור דומה של אדם ששם קץ לחייו בעקבות פוסט טראומה מהשירות הצבאי. "צריך לזכור שיש לנו צורך לשנות תרבות פנים ארגונית וזו משימה קשה. יש לנו 10 אלפים פניות לא מטופלות, וכנראה מספר זהה של פניות שדחינו, ויש לנו אחריות להגיע ללוחמים האלה".

אז איך עושים את זה בפועל? לדבריו, עלינו להתנהל בצורה אחרת ולהעניק טיפול מיוחד ללוחמים. חבר הכנסת סופר מושקע בסיפור כי הוא בעצמו חווה פציעה קשה בצה"ל - פיזית ונפשית כאחת, והוא ממשיך לפעול לטובת הלוחמים. "החוכמה היא להגיע לאותם אנשים שנפגעו יותר קשה נפשית ומבחינה פיזית נראים טוב וזה האתגר שלנו".

עריכה: עדן בן ארי 

06/12/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


אופיר סופר
אופיר סופר  |  צילום: דוברות הכנסת
Paris