אמש (ב') קיים ראש הממשלה נפתלי בו התייעצות עם צמרת משרד הבריאות באשר להתפשטות המהירה של זן האומיקרון בארץ. על אף שכלל המשתתפים הסכימו כי יש להטיל מגבלות במטרה לבלום את עליית התחלואה, הדיון הסתיים ללא הכרעה. פרופ' נדב דוידוביץ', מנהל ביה"ס לבריאות הציבור באוני' בן גוריון וחבר בקבינט המומחים, הביע את דעתו בנושא.
פרופ' דוידוביץ' ניסה להרגיע את הפאניקה סביב הווריאנט החדש שטרף את הקלפים בכל הקשור למלחמה בנגיף קורונה, והוביל לעליית תחלואה מסיבית בכל רחבי העולם: "יש לנו את כל הכלים, צריך רק ליישם אותם להיות זהירים ומידתיים. צריך לעשות את זה בצורה מסודרת, לתת תוכנית אינטגרטיבית, ולהסתכל על הצדדים הנפשיים".
כמו כן, מתח ביקורת על מקבלי ההחלטות: "אני חושב שכל מיני רעיונות שלא בשלים, אם מציגים לציבור ועושים זיג־זג, זה פוגע באמון הציבור. כדאי לא לצאת בהצהרות לפני שדברים בשלים ומגיעים להסכמות. איכוני השב"כ - הייתי נגד, על כל נושא הקניונים היה צריך לחשוב הרבה יותר לעומק", והוסיף: "חבל שאת החיסונים בבתי הספר לא התחילו יותר מוקדם". עם זאת, הדגיש: "נעשים הרבה דברים נכונים".
הוא הגיב לנאום ראש הממשלה בו הפציר בציבור להתחסן, זאת על רקע שיעורי ההתחסנות הנמוכים בקרב אוכלוסיית הילדים ומיליון המבוגרים שטרם התחסנו במנת הבוסטר. "ראש ממשלה לא צריך להתחנן", אמר, "צריך ללכת עם החברה האזרחית, עם תמריצים לרשויות מקומיות ובתי ספר". באשר להצהרה של בנט לפיה בממשלה ישקלו לאפשר לילדים מחוסנים ללמוד במסגרות החינוך, בעוד ילדים לא מחוסנים יאלצו ללמוד מרחוק, דרך ה'זום', טען: "זה לא יעבוד, אני נגד זה. צריך לעשות דברים יעילים".
בהמשך, קרא לדרג המדיני לחזק את מערך הבריאות, והתריע: "אנחנו הולכים להיכנס לתקופה עמוסה עם צוותים שחוקים. אנחנו בחורף, זה לא רק קורונה". פרופ' דוידוביץ' השווה את ניהול המאבק למיגור ההתפשטות של המגפה במים אלו, לניהולה של הממשלה הקודמת בראשות בנימין נתניהו, וקבע: "הממשלה הנוכחית עובדת הרבה יותר באינטגרציה מהממשלה הקודמת".
עריכה: עופרי גליכמן