חוק החשמל עבר בוועדת הפנים לקריאה שניה ושלישית. זאת לאחר דחייה של שבועיים בעקבות אי הסכמות בין חברי הכנסת. סגן יו"ר הכנסת ויו"ר סיעת כחול לבן, חבר הכנסת איתן גינזבורג, חבר בוועדת הפנים, שוחח עם בן כספית ואריה אלדד ב־103fm, הסביר את הרעיון העומד מאחורי החוק, הבהיר עבור מי הוא מיועד והתייחס לחוק ניר ברקת.
"חוק החשמל חל על ישובים שנבנו שם בתים ללא היתר בנייה", הסביר בפתח דבריו, "יש ברחבי הארץ הרבה מאוד ישובים מוכרים, שיש שם בחירות למועצות המקומיות והם מוכרים במשרד הפנים כישובים לכל דבר. אבל אין שם תוכניות מתאר, כל העיר בנויה על קרקע חקלאית ומכיוון שזו קרקע חקלאית אי אפשר לבנות את כל המוסדות בהיתר בנייה כחוק. כשאין היתר בניה לא יכולים לקבל טופס 4 לחיבור תשתיות מים וחשמל".
"החוק הזה בא להגיד שעל אף שאין תוכניות מתאר באותם מקומות, כי המדינה לא עשתה מכל מיני סיבות שלא ניכנס אליהם כרגע, אותם בתים שנכללים בתוכניות מתאר כוללניות ולא מיועדים להריסה יוכלו להתחבר לתשתיות חשמל ומים. גם אם אין להם היתר בנייה ובלבד שהם ישלמו את כל ההתרים שהם צריכים לשלם כמו כל מקום אחר בארץ", הדגיש ח"כ גינזבורג.
עד כה הדיון לגבי חוק החשמל נדחה בעקבות אי הסכמות, ביניהן חוסר ההסכמה בין השרה איילת שקד לח"כ טאהא. אז מי מהשניים התקפל? "ששני הצדדים הבינו שצריך להגיע להסכמות. הם ירדו מהעץ והובילו חוק שהם יכולים לחיות אתו. כמו כל דבר בכנסת - הכול פשרות וככה עוברים חוקים. בחקיקה תמיד מתפשרים ובסוף מגיע למצב שבו זה נהנה ולזה לא חסר. החוק קיים, השרה היא זאת שמאפשרת את הצווים על סמך קריטריונים שקבועים מראש ולא על סמך גחמות. שני הצדדים יצאו מרוצים ובעיקר מפסיקים את המצב שבו מחברים בתים בצורה פרוביזורית לעמודי חשמל דבר שיוצר שריפות וניתוקי חשמל. אנחנו נמצאים בעידן שבו אי אפשר לחיות בלי חשמל", הגיב.
הריבים בין הקואליציה לאופוזיציה ממשיכים לספק כותרות מדי שבוע ואף בתדירות יומית. ח"כ איתן גינזבורג ביקר את התנהלות האופוזיציה: "הם כל שבוע מעלים הצעת אי אמון בממשלה ואתמול הם ביקשו לדון על הקונסוליה במזרח ירושלים. אני לא חושב שזה היה הדבר שהיו חייבים לדון בו אתמול אבל זה חלק מהמאבקים בין הקואליציה לאופוזיציה. הכנסת צריכה לפעול גם בזמן משבר וגם בזמן מגפה, היא לא יכולה להפסיק לפעול. לכן היא מוחרגת מחוק הסמכויות למרות שאנחנו מחילים עלינו את הכללים ועובדים על פי הכללים שקבע משרד הבריאות. ההתעקשות של האופוזיציה לא הייתה במקומה".
"הכול בכוח ובמאבקים. הם בעיקר מנסים להטריל על עבודת הקואליציה, אין להם שום השפעה על מה שקורה כאן מלבד הטרלות. הם לא מגיעים לוועדות, לא משפיעים על חוקים ולא מכנסים וועדת ביקורת", תקף, וטען: "כל דו"חות הביקורת הם על תקופת נתניהו בשלטון - אין להם שום אינטרס לדון בדו"חות מבקר המדינה כי זה תמיד יחול על חבריהם השרים. זה נוח להם לא לכנס את ועדת הביקורת, הם מתרצים את זה על זה שיש ויכוח על מקום בודד בוועדת הכספים. הם לא מגיעים לכמעט שום ועדה מלבד לבוא ולהגיש אינספור הסתייגויות הזויות שלא קשורות לשום דבר כדי לזכות בזמן דיבור במליאה. אין אופוזיציה אפקטיבית, הם חוטאים מתפקידם. הקואליציה מצליחה להגיע ולהעביר את כל החוקים שהיא רוצה גם אם היא נדרשת לשבת עד השעות הקטנות של הלילה".
על נוכחות רע"מ בממשלה, אמר: "הם שותפים דיי נאמנים בקואליציה. היו מקרים כאלו ואחרים שאדם עוזב את המשכן ללא קיזוז, אנחנו מתמודדים עם הדברים האלו. למרות שאתמול חבר הכנסת לא היה העברנו את כל החוקים שרצינו והכול עבר כמו שצריך בלי שום הסתייגות של האופוזיציה שהתקבלה. אנחנו נמצאים בשותפות מורכבת, מאתגרת אבל יש פה נכונות ורצון של כל הצדדים לפעול למען האזרחים כל אחד בגזרה שלו. אני מניח שנגיע לעוד הסכמות בהמשך".
בהמשך השיחה, התייחס סגן יו"ר הכנסת לפינוי המאחז חומש: "אחד הישובים שנקבעו בחוק ההתנתקות כחלק מהישובים שפונו ולכן אין סימן שאלה לגביו. לגבי הישיבה שנבנתה שם יתקבלו החלטות בזמן הקרוב במערכת הביטחון, מנסים לעשות הכול ברגישות אחרי הפגיעה הקשה שהייתה שם. כל הפעולות האלו התרחשו גם בממשלות קודמות. כל ניסיון לצייר את זה כהחלטה פוליטית זו יצירת הטעיה מכוונת כנגד הקואליציה או כנגד הגורמים הימניים בקואליציה. אני סומך על שר הביטחון וגם על הרמטכ"ל ועל מערכת הביטחון".
עוד הוסיף ח"כ גינזבורג, והביע את עמדתו לגבי חוק ניר ברקת: "אין ספק שהוא חוק פרסונאלי וקיצוני. ההגבלה על תרומות היא נכונה אבל צריך דיון מעמיק ומקצועי בנושא הזה. לכן הצענו שמשרד המשפטים יביא הצעת חוק ממשלתית בנושא הזה וייתן מענה לתהיות שיעלו ביחס לכך. אנחנו היחידים שהתנגדנו לחוק כי אין צורך לשתף פעולה עם חוקים פרסונאליים. לצערנו דעתנו לא התקבלה ולכן אנחנו מקבלים את דין הקואליציה".
עריכה: שני רומנו