אין ספק כי מגפת הקורונה הובילה למשבר כלכלי חמור, אך כעת מתבררים הנתונים העגומים. על פי דו"ח העוני השנתי של הביטוח הלאומי עולה כי 860 אלף ילדים ו־160 אלף קשישים חיים מתחת לקו העוני. אם לא די בכך, כ־16.2 אחוז מהמשפחות במדינה חיות באי ביטחון תזונתי. עוד צוין בדו"ח כי לולא רשת הביטחון שפרשה הממשלה הקודמת, רמת החיים הייתה צונחת ביותר מ־10 אחוזים ושיעור העוני היה מרקיע. שרת הכלכלה האלופה במיל' אורנה ברביבאי הגיבה לדברים ב־103fm.
השרה ברביבאי התייחס לגל עליות המחירים בתקופה בה המשבר הכלכלי המדינה כה חריף, ואמרה: "יקר לחיות כאן, זה לא סוד. זה לא מהיום. הקורונה רק העצימה את זה. גל ההתייקרות לא שוטף רק את ישראל אלא את העולם כולו".
עם זאת, טענה כי אין מקום להעלאת מחירים. זאת לאחר שאסם הצטרפה אתמול לשלל החברות שהודיעו על כוונה לייקר את מוצריהן. "אני קוראת לא להעלות מחירים. התעשייה צריכה להבין שעליית מחירים בעת הזו צריכה להיעשות במקרים קיצוניים", והתריעה: "עליית מחירים בסוף תפגע בהם. האזרח צריך להבין שכוח הקנייה נמצא ברשותו. לדעתי הציבור יצביע ברגליים".
כמו כן, עדכנה כי "עשיתי סקר ולא הפתיע אותי לראות שהאזרח הישראלי הממוצע מגדיר את יוקר המחיה כבעיה שהכי מציקה לו, יותר מבעיות ביטחוניות. כל ניסיון להקטין את זה יהיה לא ראוי מבחינתי. הוקמה ועדה שעומד בראשה המנכ"ל שלי לבדיקת פערי התיווך, איפה הרווח נמצא ואם אפשר לייצר נקודת איזון אופטימלית יותר".
בהמשך, התייחסה השרה לגל התחלואה בזן האומיקרון שמתפשט במהירות בישראל, ואמרה: "הממשלה לא יכולה להיות במקום כל אזרח, היא יכולה להציע, לגבש מדיניות ולספק כלים כמו חיסונים. הדרך היחידה להתמודד עם זה היא להתחסן ולהיות עם אחריות אישית. קיבלנו החלטות לגבי המסחר שנכון לעכשיו נשאר. זה לא טריוויאלי שבחצי שנה האחרונה המשק פעל ללא הפרעה לצד התמודדות עם הקורונה".
כמו כן, הדגישה כי הממשלה פועלת בנחישות על מנת לבלום את גל התחלואה: "אנחנו צריכים לנהל סיכונים באופן מפוקח. מערכת הבריאות עוקבת יום־יום שעה־שעה. כל אזרח צריך לדעת איך הוא נמנע מהתקהלויות".
על המגבלות שראש הממשלה נפתלי בנט ביקש להטיל לאורך התקופה האחרונה, אך לא קיבל את התמיכה הנדרשת מהשרים, אמרה: "לגיטימי לקיים דיון. אני חשבתי שעניין הצמידים לא מידתי ולא סביר. כמו שחשבתי שאיכוני שב"כ לא לגיטימיים במדינה דמוקרטית. מתקבלות החלטות מקצועיות ולא מטעמים פוליטיים כפי שהיה נהוג בעבר".
עריכה: עופרי גליכמן