בן כספית ואריה אלדד

"להמשיך להילחם בסרבני החיסון - גם ברשתות"

פרופ' חזי לוי, לשעבר מנכ"ל משרד הבריאות, על התרופה של פייזר שנחתה בישראל: "שלא תחשבו חס וחלילה שזה תחליף לחיסון - ממש לא"


המאבק נגד נגיף הקורונה ממשיך: משלוח ראשון שכולל עשרות אלפי גלולות של חברת פייזר - נחת היום (ה') בנתב"ג. ובכן, על פי הנתונים, התרופה 'פקסלוביד' יעילה ב־90 אחוזים במניעת מחלה קשה ואמורה להילקח במשך חמישה ימים. אריה אלדד וגיא פלג דנו על כך ב־103fm עם פרופ' חזי לוי, לשעבר מנכ"ל משרד הבריאות, אשר ביקש להסביר מדוע תרופת הפלא לא מחליפה בשום צורה את החיסון המוכר. 

בפתח השיחה, ביקש פרופ' לוי להבהיר כי התרופה של פייזר אינה תחליף לחיסון. "החיסון מונע את התחלואה הקשה ומקטין את ההידבקות, הכדורים האלו מונעים את התחלואה הקשה בקרב מי שחלה. הכדורים האלו אם הם ניתנים תוך 5 ימים מהלקייה במחלה, במידה והיא אינה קשה, הם עוזרים במנגנון שמונע מהנגיף להתרבות בגוף האדם. בסופו של דבר המחלה וה'קלקול' בריאות נגרמים מהתרבות הנגיף בגוף האדם וגרימה לתגובה דלקתית שפוגעת קשה בריאות ובנשימה".

"האומיקרון מזיק למערכת הנשימה ללא ספק, המיוחדות שלו היא שבשל השינויים שהוא עבר הוא חומק מתחת לרדאר החיסון ויכול להידבק טוב יותר אל התאים. האומיקרון לא חומק מהכדורים של פייזר. התשלובת של החיסון, היה והתחסנו בבוסטר, יחד עם הכדור שמונע את ההתרבות בגוף האדם זה כרגע הדבר שגורם לנו לשמחה ואופטימיות", ציין.

עוד הוסיף פרופ' לוי, והדגיש כי "התרופה הזו לא ספציפית כנגד האומיקרון, היא נגד נגיף הקורונה. לא צריך לחכות לריצוף כדי לדעת שזה האומיקרון ואז לתת את התרופה, כי אז זה באמת יהיה מאוחר. ברגע שיש PCR חיובי יש דרך מיידית לשים את הבדיקה בתוך ערכת PCR שיותר ספציפית לגבי האומיקרון ולזהות אותו. ברגע שבדיקת ה־PCR חיובית אנחנו לא צריכים לחכות להוכחה על מנת לתת את התרופה. הקופות מתארגנות כיצד לשנע את התרופה לקרב החולים שנמצאים בביתם מבודדים ושהוכחו כחולים. הדבר הזה מאוד יעזור אבל אני לא יכול להתחייב שזה יגיע לכל חולה תוך חמישה ימים, אבל זה יגיע לרבים בטח שיותר מאשר הגיע לפני שהייתה את התרופה".

"ההחלטה לעשות את הבדיקה המהירה נובעת גם משיקולים כלכליים"

נתוני הדיוק של הבדיקות המהירות לא מזהירות ונכון להיום לא קיימת בדיקה יותר מדוייקת מה־PCR. פרופ' לוי הסביר: "בדקנו את זה רבות, גם כשהייתי מנכ"ל. מידת הדיוק שלהם פחותה מ־PCR וגם PCR זה לא ב־100 אחוזים. ההחלטה לעשות את הבדיקה הזו נובעת לא רק משיקולים בריאותיים, כי אין תחליף ל־PCR, היא גם נובעת משיקולים כלכליים כדי לנסות לשחרר כמה שיותר מהר אנשים מחובת הבידוד. לכן, הבידוד התקצר עד כמעט נעלם אבל לא מסתמכים על הבדיקה כדי להכניס אדם לקטגוריה של מאומת אלא אם הוא עשה PCR שהוכיח שהוא מאומת".

על סרבני החיסונים ותיאוריות הקונספירציה שמופצות, אמר: "למדתי לחשוש בשל ההשפעה על דעת הקהל. להבנתי זה פוגע בצורה קשה בבריאות הציבור, בקרב אלו שמאמינים. למדתי את זה גם על בשרי. צריך לעשות ככל הניתן כדי להילחם בתופעה של מכחישי החיסונים, גם בדרכים טכנולוגיות ברשתות החברתיות".

עריכה: שני רומנו

30/12/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


פרופ' חזי לוי
פרופ' חזי לוי  |  צילום: יונתן זינדל/פלאש 90
Paris