ראש הממשלה נפתלי בנט כינס אתמול (א') בערב מסיבת עיתונאים בה הצהיר על אישור מתן החיסון הרביעי למבוגרים מעל גיל 60 ולצוותים רפואיים. כמו כן, התייחס למדדי התחלואה בקורונה שממשיכים לנסוק והעריך שישראל תחצה את רף 20 אלף הנדבקים ליום עד סוף השבוע הקרוב. למרות זאת, נדמה שהממשלה לא נוקטת במגבלות נרחבות על מנת למגר את ההתפשטות והחיים מתנהלים כמעט כסדרם. פרופ' צחי גרוסמן, יו"ר איגוד רופאי הילדים וחבר בצוות לטיפול במגפות, שוחח עם בן כספית וינון מגל ב־103fm והגיב לדברים.
פרופ' גרוסמן התייחס לנתונים המטרידים ולזינוק בתחלואה, והודה: "מצבנו לא פשוט, מצבנו מאתגר". עם זאת, הרגיע: "מה שקורה בעולם נותן למקום לאופטימיות, וכמו שהדעת נותנת - זה יימשך מספר שבועות וייגמר. זה לא משהו שיהיה אקספוננציאלי ויטפס למעלה, עד כדי כך שיהיו ארונות קבורה מחוץ לבתי החולים. אני לא חושב שנגיע לשם. יכול להיות שזה ילך לכיוון הזה ויסתיים בסוף ינואר או יתחיל לדעוך".
הוא הסביר כי הצעדים שנוקטת הממשלה נועדו למנוע בראש ובראשונה אשפוז בהיקף רחב של חולים במצב קשה. "יש יעדים לא פחות חשובים כמו להשאיר מדינה פתוחה, מתפקדת, נורמלית, משק, מערכת חינוך. אבל מטרת העל זה לא להגיע לאשפוז חולים קשים. הצעדים שננקטים, למרות שעושים רושם שאין עקביות והחלטות משתנות בערב, זה נובע מניתוח המידע שמגיע מהעולם אשר מחייב שינויים מסוימים, לפעמים מהירים".
פרופ' גרוסמן הדגיש את חשיבות החיסונים בקרב האוכלוסייה המבוגרת שנמצאת בסיכון גבוה לחלות בצורה קשה, וטען: "צריך לחזור ולחדד להם להימנע מהתקהלויות. לא צריכה להיות רגולציה, אנשים מבינים אחרי שנה וחצי מה זה ארוחה משותפת של מאה איש שכולם בלי מסכות, שזה מסוכן. אנשים מבוגרים צריכים לקחת את העניינים לידיים, כי המטרה היא לשמור עליהם".
באשר להחלטה לאשר את מנת החיסון הרביעית בהיעדר מידע, אמר: "אני הייתי בישיבה הזאת, הצבעתי בעד. רוב הרופאים הצביעו בעד וגם הצטרפו אליהם אנשים שאינם רופאים. האמירה ששלטה בדיון הייתה שהקומבינציה של המידע והיעדר המידע, השילוב של שניהם מול הסיכון האפשרי מהחיסון גרם לכך שהקומבינציה הזאת הכריעה".
בסיום השיחה עדכן במצב מבית החולים: "אנחנו מרגישים יותר את השפעת, כי האומיקרון לרוב קל, במיוחד בצעירים ובילדים. אבל מה שמתפרע השנה זו השפעת".
עריכה: עופרי גליכמן