בשבועות הקרובים צפוי שר הביטחון בני גנץ לקדם שלושה חוקים, ובהם חוק יסוד השוויון ומגילת העצמאות. מטרת החוק, לעגן את הזכות לשוויון ולקבוע איסור אפליה. חבר הכנסת עמיחי שיקלי מימינה שוחח עם אראל סג"ל ודוד ורטהיים ב־103fm והביע את דעתו בנושא.
ח"כ שיקלי הסביר בפתח דבריו שהמונח 'שוויון' בא לידי ביטוי ב־3 רמות: "יש זכויות אדם שנהוגות בכל המערב, אח"כ זכויות אזרח שכל מדינה מעניקה לאזרחים כפרטים, זכויות אזרחיות. במערב מדובר בזכויות שוות לחלוטין ואני בעד זה. יש רמה נוספת שזה זכויות קולקטיביות, ובמדינות לאום הזכות הקולקטיבית שמורה אך ורק ללאום".
לטענתו, "ישראל היא מדינת לאום ויש מי שמתנגד לדבר הזה. כאשר החקיקה באה כתגובה לחוק הלאום, הכוונה שהיא באה לא מהמקום של זכויות האזרח והפרט אלא כמענה לזכויות לאומיות, בניסיון לערער משהו מאוד יסודי ב־DNA של מדינת ישראל". עוד הוסיף ואמר שהרקע לחוק הלאום הוא "ההפיכה החוקתית של אהרון ברק. חוק כבוד האדם וחירותו נוצל למטרה הזאת – להחיל שוויון גם ברמה הלאומית".
לדברי חבר הכנסת, "לעשות חוק נוסף שייקרא חוק יסוד שווין, יערער שוב את המצב של הזכויות הלאומיות של העם היהודי בארץ".
בהמשך, מתח ביקורת חריפה על בית המשפט העליון: "היום הרקורד מבחינת האמון של הציבור במערכת המשפט הוא בשפל חסר תקדים. על פי נתונים של אוניברסיטת חיפה – 7 אחוז בלבד נותנים אמון במערכת המשפט. בעיקר כי המערכות האלה הן מערכות שמאוד מזוהות פוליטית לצערנו. רואים שחרור סיטונאי של אנשים שהיו מעורבים בלינצ'ים ובפרעות, אז אנשים מאבדים אמון".
עוד הוסיף, ואמר: "כאשר ביהמ"ש פעם אחר פעם נוטה לכיוונים יותר אוניברסליים, יותר מגמות של השמאל, אז יש פה בעיה. אין לנו איזון. כשאדם כמו כבוב מועמד לבית המשפט העליון, שהצטלם עם שייחים מסיתים, יש לנו בעיה. אין לנו בית משפט עליון מאוזן שהציבור יכול להסתכל עליו ולומר – הפסיקות יהיו אובייקטיביות ובמנותק משיקולים פוליטיים, ומגמות שנוטות לרוב לשמאל. זו המציאות וחבל לייפות".
עריכה: עופרי גליכמן