זן האומיקרון מתפשט במהירות בישראל ועל פי כל התחזיות אנו צפויים בעוד מספר ימים להגיע למספרי שיא של עשרות אלפי נדבקים ביום. בינתיים, תורי הבדיקות עמוסים, בתי ספר נסגרים והציבור בעיקר מבולבל. מה מותר ומה אסור, והאם בכלל יש כלים להתמודד עם גל התחלואה שצפוי לשטוף אותנו? פרופ' נמרוד מימון, יו"ר החטיבה הפנימית בבית החולים סורוקה וראש תוכנית 'מגן אבות ואימהות' שוחח עם גולן יוכפז וענת דוידוב והגיב לדברים.
על רקע מגמת העלייה המטרידה במספר המאומתים, העריך פרופ' מימון: "אנו בתחילת עלייה תלולה מאוד - המספרים יהיו מאוד גדולים. אנחנו יודעים שיהיו התפרצויות. אנחנו צריכים קודם כל להיערך לגרוע, אני כבר מבין שיהיו לנו הרבה הדבקות. יהיה לנו חודש או חודש וחצי קשוחים". לדעתו, "יש לנו כמה יתרונות ביחס למה שהיה בגלים קודמים. האוכלוסייה מאוד מחוסנת, האומיקרון מראה שהוא פחות אלים מווריאנטים קודמים ויש לנו תרופה. יש לנו הרבה כלים להתמודד עם המגפה".
באשר לחשש בקרב האוכלוסייה המבוגרת מפני הזן החדש, אמר: "אנשים מבוגרים מאוד פוחדים מקורונה. הם חיכו להחלטה של המנכ"ל (משרד הבריאות) והם רצים להתחסן. אנחנו מתחילים במבצע מהיר כדי לחסן את כל בתי האבות". בהמשך, קרא להימנע מהטלת מגבלות על אוכלוסייה זו: "אנחנו רוצים להמשיך לקיים חיים בבתי האבות, לאפשר להם לחיות. אם יהיו הדבקות בבתי האבות - יש לנו כלים להתמודד".
פרופ' מימון ציין שלפני שבועיים הייתה התפרצות בבית אבות בסביון: "מתוך 35 דיירים שנדבקו, 4 אושפזו וכולם חזרו בחזרה. כולם היו מחוסנים", והוסיף: "אני מאמין לפי התוצאות בסביון שהאומיקרון מתנהג בזקנים כמו שמתנהג בצעירים. כלומר, רמת אלימות נמוכה יותר". על אף המדיניות המקלה שנוקטת הממשלה, שגורמת לבלבול רב בציבור, ביקש ראש מגן אבות ואימהות להדגיש: "אף אחד לא מרים ידיים. אנחנו יותר חכמים ומבינים שסגרים לא יעזרו. תסגור לחודש, מה יקרה לאחר מכן? האומיקרון פה".
עריכה: עופרי גליכמן