ג'ודי שלום ניר מוזס

"אנו לא במספרים הגבוהים הללו כרגע"

11219

פרופ' גליה רהב על תחזיות האימה של רה"מ, שהבהיר כי יש להיערך ל־4,000 חולים במצב קשה • תקפה: "כועסת על חגיגות הסילבסטר שגרמו לנו לבזבז בדיקות"


ראש הממשלה נפתלי בנט הנחה בדיונים סגורים בהשתתפות בכירי משרד הבריאות להיערך לתרחיש מדאיג למדי של 4,000 חולי קורונה במצב קשה, זאת חרף העובדה שלפי הערכות המומחים נגיע בשבועות הקרובים לבין 1,000 ל־2,500 חולים קשה בלבד.  

פרופ' גליה רהב, חברה בוועדת החיסונים של משרד הבריאות ובקבינט המומחים וראש היחידה למחלות זיהומיות בבית החולים שיבא תל השומר שוחחה עם ג'ודי שלום ניר מוזס והגיבה לדברים. לטענתה, יש יותר מאושפזים, אבל אין יותר חולים קשה והעלייה היא מתונה. 

בפתח הריאיון אמרה פרופ' רהב שהיא שמחה מאוד לראות שאין חולים בטיפול נמרץ, אבל מערכת הבריאות צריכה להיות מוכנה לכל תרחיש, "עלולה להיות עלייה באשפוזים, במיוחד אצל אנשים עם מחלות רקע וקשישים". 

כשנשאלה האם אנחנו יכולים לדעת מי חולה באומיקרון ומי לא הסבירה שהיום כולם חולים באומיקרון, והם יודעים לנתב את הבדיקות נכון בשעה שכל המעבדות קורסות מעומס. בבית החולים בו עובדת פרופ' רהב יש כרגע 20 חולים באומיקרון, ולכן היא אינה יכולה לאפיין אותם.

איך הם הגיעו לבית החולים? לדבריה, הם אושפזו מסיבות אחרות. "מישהו שבר את הרגל, מישהו עבר איזה ניתוח פלסטי, וכדומה. אנחנו בודקים ומוצאים את הנגיף. זה מצב מרגיע, אבל מה שמתסכל אותי היא עבודה שאנשי הצוות נדבקים - בעיקר בבית כי ההדבקה לא בבתי החולים. איך אפשר לתפעל את המערכת ככה", שאלה הפרופ'.  

בהמשך התייחסה לטענה כי הנגיף הופך להיות קל יותר, ואמרה שאי אפשר לדעת אם זה בגלל הנגיף או בגלל מערכת החיסון שלנו שנחשפה לחיסונים והפכה לחזקה יותר. "אני מניחה שזה שילוב של הדברים". 

על החיסון הרביעי אמרה: "זה קטע של ניהול סיכונים נכון, זה מה שהוביל אותנו להחלטה לבצע את החיסון הרביעי למבוגרים ומדוכאי חיסון. חששנו שהם יחלו במחלה קשה ויצאנו בהמלצה לחסן אותם. שלושה חודשים אחרי החיסון השלישי יש ירידה משמעותית של נוגדנים נגד האומיקרון, וזה הוביל אותנו להחלטה לבצע חיסון רביעי. אני מאמינה שזה עוזר". 

עוד הוסיפה: "לפעמים יש הרגשה שכועסים עלינו, אבל אני רוצה להבהיר שהרבה דברים אנחנו לא יודעים, וגם אנחנו ועים לפעמים. אנחנו קוראים כל פיסת מידע שמתקבלת, ומנסים לתת המלצות בהתאם, ועדיין יש טעויות. הגבול הדק בין לא לעשות כלום לבין לעשות ולטעות הוא נורא בעייתי. צריך לעבוד בצורה מושכלת". 

לסיום, החליטה פרופ' רהב להעניק המלצות למאזינים וביקשה מהצעירים להמשיך להקפיד על עטיית מסיכות, לא להתקהל, קל וחומר לאחר חגיגות הסילבסטר שיצרו מחסור בבדיקות, ואף לקבל את שלושת החיסונים. למבוגרים היא המליצה בחום לשקול לקבל את המנה הרביעית, ואמרה: "הנה, אני התחסנתי". 

עריכה: עדן בן ארי 

07/01/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


פרופ' גליה רהב
פרופ' גליה רהב  |  צילום: תומר נויברג/פלאש90
Paris