מספר המאומתים לקורונה הולך ועולה במהירות, ובימים האחרונים אנו עדים לעלייה מטרידה גם במספר החולים הקשים. במערכת הבריאות נערכים לאלפי חולים קשים, ועל פי ההערכות 1 מכל 3 ישראלים יידבק בקורונה. בממשלה מנסים להימנע מהטלת סגר כללי שייאלץ אותם לפצות את הנפגעים, אך בפועל יש ענפים שכבר נפגעים מהמגבלות. מנכ"ל הביטוח הלאומי מאיר שפיגלר שוחח עם בן כספית וינון מגל והביע את דעתו בנושא.
דו"ח העוני שהתפרסם לפני מספר שבועות חשף תמונת מצב עגומה – כרבע מהמשפחות בישראל נמצאות בסכנה להתדרדר לעוני, ומעל חמישית מהמשפחות חיות באי ביטחון תזונתי. מנכ"ל הביטוח הלאומי מאיר שפיגלר הבהיר: "אנחנו נותנים משקל רב לכל הנושא של הביטחון הסוציאלי של התושבים, אנחנו ערים לכך. צריך לעשות את הכול כדי למנוע מאנשים להתרסק אל מתחת לקו העוני".
עוד הוסיף כי: "המענקים שבזמנו ניתנו לתושבי מדינת ישראל שיפרו את מצבם של העשירון הראשון והשני. הם היו בתחתית הפירמידה. מענקים וסיוע גורמים לכך שאנשים משפרים את היכולת שלהם להתמודד עם מצבם הכלכלי. ברור לכל שמענקים וסיוע גורמים לכך שאנשים משפרים את היכולת שלהם להתמודד עם מצבם הכלכלי".
הוא ציין כי מספר הזכאים לדמי אבטלה יורד, אך "אנשים שכרגע נדרשים להיות בבידוד מבחינתנו זה סגר לכל דבר ועניין. מה זה משנה אם מקום העבודה מונע מהם להיכנס בין שעריו לבין זה שהוא בבית ולא יכול לצאת לעבודה? שני המצבים האלה הם הינו הך מבחינת מצבו של אותו אדם, שלא מסוגל לעבוד. צריך לתת על זה את הדעת. מספר המבודדים עולה בצורה מטאורית. עלול להיות מצב שאנשים ייפגעו עד כדי כך שהם יקרסו מבחינה כלכלית".
שפיגלר עדכן שישנה "הצעת חוק שעומדת על הפרק, שסוף סוף מתייחסת גם לזכאות של עצמאים ובעלי עסקים שנגזר עליהם להיות בבידוד בבית, לקבל פיצוי כלשהו בגין אותם ימים שהם נעדרים מהעבודה. לעניות דעתי ההליך שנוגע להסדרתה יסתיים בקרוב. צריך לסייע לאנשים שנגזר עליהם לא להגיע למקום העבודה, ככל שהדבר הזה יתמשך על פני פרק זמן ארוך. עלול להיות מצב שבו אנשים ייפגעו עד כדי קריסה".
עריכה: עופרי גליכמן